Tarım ve Orman Bakanlığı aynı tas aynı hamam! Gelen gideni de aratıyor! Bekir Pakdemirli döneminde atamalarda yaşanan sıkıntının yeni Bakan Vahit Kirişçi döneminde de yaşanması, Bakanlıkta ‘aynı tas aynı hamam’ deyimini gündeme getirdi. (Tarım Bakanlığı Atama Kararı haberleri için tıklayın)

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’nin kendisine bağlı birimlere Altındağ Belediye Başkanlığı dönemde birlikte çalıştığı danışman ve ekibini getirmesi dikkat çekiyor. Tiryaki, göreve gelir gelmez Destek Hizmetleri İnşaat İkmal Daire Başkanlığına, Altındağ Belediye Başkanlığı döneminde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yapan Gökçen Yazıcıyı atarken, danışmanı Ahu Peruzhan Özyakupu da Orman Genel Müdürlüğünde teknik bir kadro olan Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığına getirmesi dikkat çekti.

Veysel Tiryaki’nin Altındağ Belediye Başkanlığı döneminde yakın çalışma arkadaşlarına Bakanlıkta üst düzey kadro vermesi, ‘Bakanlıkta personel mi kalmadı?’ tepkisine neden olurken, Tarım Bakanlığında önceki dönemlerde yaşanan kadrolaşma sorunun da aynen devam ettiğini ortaya koydu.