SADETTİN İNAN / Tarım ve Orman Bakanlığında 81 İl Müdürlüğüne tasarruf genelgesi gönderilerek, alınması gereken tasarruf tedbirleri konusunda taşra teşkilatı bilgilendirilmişti. Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı imzasıyla hazırlanan tasarruf tedbirleri kapsamında fotokopi makineleri, yazıcı ve kağıtların özel maksatlı kullanılmaması istenirken, acil ve zorunlu haller dışında her ne suretle olursa olsun yeni taşıt alınmayacağı belirtilmişti. 

Taşra teşkilatından fotokopi makineleri, yazıcı ve kağıtların özel maksatla kullanılmaması istenirken, Bakanlıkta sadece özel kalem bünyesinde bulunan makam aracı saltanatından hiçbir şekilde taviz verilmemesi ise dikkat çekti. 

TARIM BAKANLIĞINDA SADECE ÖZEL KALEM BÜNYESİNDE 52-55 ADET MAKAM ARACI BULUNUYOR

Tarım ve Orman Bakanlığında özel kalem uhdesinde Bakan, Bakan Yardımcıları, danışmanlar, özel kalem müdür ve şoförlerin kullanımına tahsisli tam 52-55 adet makam aracı var.

Tarım Bakanlığında Genel Müdür Yardımcısı ve daire başkanları görevden alındı! Tarım Bakanlığında Genel Müdür Yardımcısı ve daire başkanları görevden alındı!

BAKAN YUMAKLI İÇİN TAHSİS EDİLMİŞ MAKAM ARAÇLARI

  • 1 adet zırhlı Mercedes
  • 1 adet Mercedes-Maybach
  • 1 adet Audi A8
  • 1 adet TOOG
  • 1 adet VİP Minibüs

3 BAKAN ŞÖFÖRÜNÜN HER BİRİNE AYRI AYRI ARAÇ TAHSİS EDİLDİ!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın baş şoför olmak üzere 3 makam şoförü bulunurken, baş şoförün kullanımına tahsisli 1 adet Megan araç ve diğer 2 şoföre de tahsisli 2 adet araç bulunuyor.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNE TAHSİSLİ 2 ARAÇ VE ŞOFÖRÜNE TAHSİSLİ BİR ARAÇ BULUNUYOR

Özel Kalem Müdürünün kendi kullanımına tahsisli 2 adet araç bulunuyor. 1 adet Volkwagen Passat ve 2 ay önce yeni kiralanan 1 adet Audi A4 kullanılıyor. Özel kalem müdürünün şoförüne de ayrıca bir araç tahsis edilmiş durumda. 

HER BAKAN YARDIMCISINA 2 ADET MAKAM ARACI VE 2 ADET HİZMET ARACI TAHSİSLİ 

Tarım Bakanlığında her Bakan Yardımcısına tahsisli 2 makam aracı ve 2’de hizmet aracı olmak üzere 4 araç bulunuyor. Bunlara ilave olarak da ekstra 1 adet de Megan araç bulunuyor. 

BAKAN DANIŞMANLARININ HER BİRİNE ŞOFÖRSÜZ ARAÇ TAHSİS EDİLDİ 

Tarım Bakanlığında Bakan danışmanlarına da kendi kullanımları için (şoförsüz) 1’er adet araç tahsis edildi. Ayrıcı hizmette kullanılan diğer araçlarla birlikte Bakanlıkta sadece özel kalemin bünyesinde 52-55 araç görevlendirilmiş durumda. 

RESMİ ARAÇLAR 7/24 TÜM İŞLER İÇİN KULANILIYOR 

Özel kalemde tahsisli 52-55 resmi aracın kullanımında hiçbir sınırlama bulunmuyor. Araçlar 7/24 özel işlerde dahil olmak üzere tahsis edilen yöneticiler tarafından kullanılıyor. 

RESMİ PLAKALI ARAÇ SAYISI AZALTILDI! 

Diğer yandan resmi plakalı araçlar yakın zamana kadar azaltılarak, yeni kiralık sivil plakalı araç sayısı artırıldı. Kiralık araçların önemli bir bölümü de Türkiye Jokey Kulübü tarafından kiralanıyor.

BAZI GENEL MÜDÜRLERE 1'DEN FAZLA MAKAM ARACI BULUNUYOR!

Tarım Bakanlığında söz konusu bu makam araçlarına Genel Müdürlüklerin kullandıkları araçlar dahil değil. Birim Genel Müdürlerine de 1’er adet makam aracı tahsisli olmasına rağmen bazı genel müdürlerin 1’den fazla tahsis makam araçları bulunuyor. Örneğin Personel Genel Müdürüne tahsisli 2 makam aracı bulunuyor.  

KENDİ RAHATLARINDAN TAVİZ VERMİYORLAR!

Sonuç olarak, Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı imzasıyla Bakanlığın taşra teşkilatına gönderilen tasarruf tedbirleri kapsamında  fotokopi kağıdının özel kullanımıyla ilgili bile tedaylar düşünülürken, Bakanlık özel kalem emrinde bulunan 52-55 maakam aracı ile ilgili hiç bir önlemin bulunmaması tasarruf tedbirleri konusundaki samimiyetsizliği ortaya koyuyor.