Bakanlıktaki promosyon olayını, 21 Ekim tarihinde; “Tarım Bakanlığında promosyon kavgası!” haberimiz ile gündeme getirmiştik. Önce Tarım Bakanlığı Bankalarla yapılacak olan maaş karşılığı promosyon ihalesini, ihalenin öncesinde hemen 19 Ekim’de iptal etmişti. İhalenin iptal edilmesi Bakanlık personelleri arasında tepkilere neden olmuştu. Bu tepkiler üzerine Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'den müdahale beklenmişti. 

Ancak Bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, Ziraat Bankası ile şifahi anlaşma yapıldığı ve bundan dolayı ihalenin iptal edildiği belirtilmişti. Gelinen noktada bu bilgiler doğru çıktı. 

HER PERSONELİN HESABINA 20 BİN LİRA YATIRILDI

Alınan bilgilere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın merkez birimlerinde çalışan personelin maaş promosyon ücreti konusunda yine ihalesiz, Ziraat Bankası ile 23 bin 350 lira üzerinden anlaşıldığı, fesih cezası olarak 3 bin 350 lira düşüldükten sonra her bir personelin hesabına 20 bin lira yatırıldı.

Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları... Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları...

BAKANLIĞIN TAŞRA TEŞKİLATI BANKALARLA NASIL İHALE YAPIYOR?

Bakanlığın taşra teşkilatı ise maaş promosyonu konusunda bankalarla ihale yaparken, Merkez Teşkilatı personeli için maaş promosyonu ihalesinin iptal edilmesi ve personelin 20 bin lira gibi düşük promosyon alması kimin işine yaradı? Üstelik Tarım Bakanlığının içerisinde Ziraat Bankasına bir Şube yeri tahsis edilmişti. Daha fazla promosyon vermesi gerekmez mi?

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'nin bu duruma müdahale ederek tüm personelin en az 30 bin lira alması bekleniyordu. Ancak Kirişçi'nin döneminde, Bakanlık personeli en düşük promosyon alan grupta yer aldı.