Bakanlık müfettiş raporu ve şok ifade tutanağı ile Mehdi Eker döneminde yaşanan ÜDTS yolsuzluğu bütün çıplaklığı ile belgelenirken, Bakan Kirişçi, 60 milyon lira kamu zararına neden olanlarla ilgili hiçbir soruşturma ve inceleme başlatmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Yolsuzlukların, rüşvetin, yoksulluğun olmadığı Türkiye’yi biz hallederiz’ açıklamasına rağmen Bakan Kirişçi’nin belgeli yolsuzlukla ilgili bir irade ortaya koymaması, “Yolsuzluğu böyle mi önleyeceksiniz?’ tepkilerine neden oldu.

Çiftçi mısır yerine soğan ekti tarlada 17 liradan satılıyor! Çiftçi mısır yerine soğan ekti tarlada 17 liradan satılıyor!

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığında Milli Gazete’nin ortaya çıkardığı, ‘Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi’ (ÜDTS) yolsuzluğunda, 60 milyon liralık fatura ödendi. Tarım ve Orman Bakanlığı 60 milyon liralık yolsuzluk ödemesini yapabilmek için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından ek bütçe talep etmişti. Talep edilen bütçenin yaklaşık 5 aydır, Bakanlık hesaplarına aktarılması bekleniyordu. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere 60 milyon liralık ek bütçe geçtiğimiz haftalarda Bakanlık hesabına aktarılırken, Bakanlıkta hiç beklemeden Hakan Bilal Kutlualp’e 60 milyon liralık ödemeyi yaptı.

ÜDTS yolsuzluğunda Hakan Bilal Kutlualp’e kazandığı alacak davasının karşılığı olarak 60 milyon lira ödeme yapılırken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin belgeleri ile ortaya çıkan kamu zararına yönelik kapsamlı bir soruşturma başlatmaması ise dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; “Yolsuzlukların, rüşvetin, yoksulluğun olmadığı Türkiye’yi biz hallederiz” açıklamasında bulunurken, Bakan Kirişçi’nin belgeleri ile ortaya çıkan 60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğunda, kamu zararına karşılık hiçbir şekilde soruşturma başlatmaması, “Yolsuzluklar bu şekilde mi önlenecek?” sorusunu gündeme getirdi.

ŞOK İFADE TUTANAĞI YOLSUZLUĞU BÜTÜN SADELİĞİ İLE GÖZLER ÖNÜNE ÇIKARDI!

Milli Gazete’nin ulaştığı şok Bakanlık müfettiş tutanağı ile ifade tutanağı, Eski Tarım Bakanlarından Mehdi Eker döneminde yaşanan ÜDTS yolsuzluğunda, ÜDTS ihalesinin hileli ve hukuka aykırı bir şekilde Hakan Bilal Kutlualp’in şirketi olan Veriso Data şirketine verildiğini ortaya koymuştu. Bakanlık müfettişleri, ihale komisyonu üyelerinin teker teker ifadesine başvururken, ihale komisyon üyesi İ.Ç’nin Bakanlık müfettişlerine verdiği ifade tutanağı, ÜDTS yolsuzluğunu bütün çıplaklığı ile gözler önüne sermişti. ÜDTS ihalesinin tamamen düzmece bir komisyon kararı ile Hakan Bilal Kutlualp’e verildiği ortaya çıkarken, ihale komisyonunda bulunan üyelerin bir çoğunun imzasının sahte olduğu, başkaları tarafından yerine imza atılan komisyon üyelerine baskı yapılarak susturulduğu ve Bakanlık müfettişlerine yanlış beyanda bulunmaları için tehdit edildiği ortaya çıkmıştı.

BAKAN KİRİŞÇİ, ŞOK İFADE TUTANAĞINA RAĞMEN HİÇ BİR SORUŞTURMA BAŞLATMADI!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, şok ifade tutanağı ve Bakanlık müfettişi raporlarına rağmen 60 milyon lira kamu zararına neden olan ÜDTS yolsuzluğu ile ilgili olarak bir soruşturma ve inceleme başlatmaması tepkileri de beraberinde getirdi. ÜDTS yolsuzluğunda, başta eski Bakanlardan Mehdi Eker olmak üzere üst düzey hiçbir yetkilinin imzasının bulunmaması, bütün işlemlerin daire başkanı ve alt düzey memurlara yaptırılması, ÜDTS yolsuzluğunda bütün işlemlerin planlı bir şekilde yapıldığını ortaya koyarken, kamu zararının da sorumlularından rücu ettirilmesini zorlaştırıyor. Onun için kamu zararının aslı sorumlularına rücu ettirilebilmesi için yeni bir soruşturma ve inceleme başlatılması gerekiyor. Fakat Bakan Kirişçi’nin böyle bir irade ortaya koyamaması 60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğunun bir şekilde üstünün örtülmesi anlamına geliyor.

TARIM BAKANI ÜDTS YOLSUZLUĞU İLE İLGİLİ TBMM BAŞKANLIĞINA VERİLEN SORU ÖNERGESİNİ CEVAPLANDIRMADI!

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin, 60 milyon liralık ÜDTS yolsuzluğu ile ilgili olarak Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından TBMM Başkanlığına verilen soru önergesini cevaplandırmaması da anlamlı bulundu. Bakan Kirişçi, söz konusu soru önergesine cevap vermediği için, cevaplanmadığı gelen kağıtlarda ilan edildi.

kirişçi soru önergesi cevap vermedi