Tarım ve Orman Bakanlığı (Merkez Birimleri)’nde çalışan personelin, maaş promosyon ücreti ile ilgili bütün bankalarla ihale yapılacağı açıklanmıştı. Söz konusu ihalenin de 19 Ekim’de yapılması bekleniyordu. Ancak söz konusu ihale 19 Ekim’de iptal edildiği belirtilirken, bu durum Bakanlık personelleri arasında tepkilere neden oldu.

İHALE İPTAL EDİLDİ ZİRAAT BANKASI İLE ŞİFAHİ ANLAŞMA YAPILDI

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, Ziraat Bankası ile şifahi anlaşma yapıldığı ve bundan dolayı ihalenin iptal edildiği kaydedilirken, ihalenin iptal edilmesinden dolayı personelin bir mağduriyet yaşayıp yaşayamayacağı konusunda ise bir bilgi verilmedi.

HER PERSONELİN HESABINA 20 BİN LİRA YATIRILACAK

Alınan bilgilere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın merkez birimlerinde çalışan personelin maaş promosyon ücreti konusunda Ziraat Bankası ile 23 bin 350 lira üzerinden anlaşıldığı, fesih cezası olarak 3 bin 350 lira düşüldükten sonra her bir personelin hesabına 20 bin lira yatırılacağı kaydediliyor.

BAKANLIĞIN TAŞRA TEŞKİLATI BANKALARLA İHALE YAPIYOR

Bakanlığın taşra teşkilatı ise maaş promosyonu konusunda bankalarla ihale yaparken, Merkez Teşkilatı personeli için maaş promosyonu ihalesinin iptal edilmesi yaşanan çelişkiyi de gözler önüne serdi.