Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Kreş ve Gündüz Bakımevi kreş ücretlerine Ocak ayında 6 personelin maaşı döner sermayeden yapılıyor gerekçesi ile yeniden zam yaptı. Giderlerin birçok kalemi Tarım Bakanlığı Genel Bütçesinden karşılanan ve öğrencilere verilen yemekler bile Tarım Bakanlığı personeline çıkan öğlen yemeğinden tedarik edilirken, kreş ücretlerine arka arka yapılan zamlar personelin tepkisini çekti. 

Geçen yıl aynı dönemde 3500 TL olan kreş aylık ücretleri, ekim ayında öğrenci kayıtları yapıldıktan sonra 6.500 TL'ye çıkarılmıştı. Yapılan bu artışın ardından Ocak ayında yeni bir zam daha yapılarak kreş ücretleri 9.250 TL'ye yükseltildi. Buna göre son bir yıl için kreş ücretlerine yüzde 264 zam yapılmış oldu.

23 Temmuz 2024 randımana göre fındık fiyatları: Tek tek açıklandı 23 Temmuz 2024 randımana göre fındık fiyatları: Tek tek açıklandı

MAAŞIN 3'TE 1'İ KREŞ ÜCRETİNE GİDİYOR!

Bakanlık personeli, yapılan bu fiyat artışının kendilerini mağdur ettiğini, en düşük devlet memuru maaşının 34 bin TL olduğu bir dönemde kreş ücretinin 3'te 1 seviyesinde olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığına dikkat çekiyor. Kreş ücretlerine yapılan artışa tepki gösteren Bakanlık personeli, "Veliler olarak görev yaptığımız Tarım Bakanlığının bunu bize reva görmesi bizleri üzmektedir. Kamu personeli olarak beklentimiz kreş ücretlerinin makul bir düzeye getirilmesidir" diyerek tepkilerini dile getirdiler.