Tarım ve Orman Bakanlığının beyni olarak bilinen Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığında deprem! Döner sermaye başta olmak üzere Bakanlığın yaptığı satın alma ve büyük ihalelerin sonuçlandırıldığı birim olan Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığında sular bir türlü durulmuyor. Başkan Fatih Sarıkaya ve 4 daire başkanı Bakan Pakdemirli’nin onayı ile görevden alındı. Bakanlığın beyni olarak kabul edilen Başkanlıkta, kanunsuz atama skandalından sonra toplu halde görevden almaların yaşanması manidar bulundu. Fatih Sarıkaya'nın yerine Bakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Bülent Sezgin görevlendirildi. 

TOPLU HALDE GÖREVDEN ALMADA DANIŞMANLARIN İSMİ YİNE ÖN PLANDA 

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Fatih Sarıkaya ile birlikte Başkanlıktaki 4 daire BaşkanınınTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin onayı ile görevden alındığı ortaya çıktı. Toplu halde görevden alma bugüne kadar pek karşılaşılan bir durum olmazken, kanunsuz atama skandalının ardından yaşanan bu durum bütün gözlerin Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına çevrilmesine neden oldu. Bakanlık, toplu halde görevden almayla çalkalanırken, Bakanlık koridorlarında yine Bakan danışmanlarının isminin bu görevden almada etkin bir şekilde konuşulması dikkat çekti. 

KİM BU RIFAT TAN BENADAM? 

15 Mayıs 2020’de Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına atanan Fatih Sarıkaya’nın göreve başladığı günden buyana Bakan Danışmanı Rıfat Tan Benadam ile yıldızının bir türlü barışmadığı bilinirken, görevden alınmasında da söz konusu danışmanın etkili olduğuna yönelik iddialar, ‘Bakanlığı kim yönetiyor?’ sorusunu gündeme getirdi. 

KANUNSUZ ATANAN ECMEL ERCAN PAKDEMİRLİ'NİN YANINDAN AYRILMIYOR!

Diğer yandan Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına 2018 yılında kanunsuz atandığı ortaya çıkan Ecmel Ercan, bu görevinden sessiz sedasız alınmıştı. Bakanlığın beyni olarak kabul edilen Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı 10 ay gibi uzun bir süre kanunsuz atanan Ecmel Ercan tarafından yönetilirken, Ercan’ın görevden alındıktan sonra yine Bakan Pakdemirli’ye yakın bir şekilde çalışması dikkat çekmişti.

Rıfat Tan Benadam, Pakdemirli’nin resmi danışmanı iken Ecmel Ercan ise gayri resmi danışmanlığını yapıyor. Ecmel Ercan, görevden alındıktan sonra yerine Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Fatih Sarıkaya atanmıştı. Sarıkaya’nın da Rıfat Tan Benadam ile yıldızının bir türlü barışmaması, Bakan Pakdemirli’nin onayı ile yapılan toplu halde görevden almayı anlamlı hale getiriyor. 

BAKANLIKTA RAHATSIZLIĞA NEDEN OLUYOR

Tarım ve Orman Bakanlığında atama, görevden alma ve hizmet satın almalarında söz konusu danışmanların etkin rol aldıklarına yönelik iddialar, Bakanlıkta da ciddi bir rahatsızlığa neden oluyor.

ECMEL ERCAN'IN İSMİ CUMHURBAŞKANLIĞINDAN GERİ DÖNDÜ 

Diğer yandan Bakan Pakdemirli’ye gayri resmi olarak danışmanlık yapan Ecmel Ercan’ın bakanlığa bağlı önemli bir birime getirilmek istendiği ancak isminin Cumhurbaşkanlığından geri döndüğü için bu atamanın yapılmadığı iddiaları ise söz konusu danışmanlara Bakan Pakdemirli tarafından ne kadar değer verildiğini gösteriyor. Ancak danışmanların isimlerinin sahada farklı iddialarla gündeme gelmesi de Bakan Pakdemirli’nin çalışmalarına gölge düşürüyor.  

DESTEK HİZMETELERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINDA GÖREVDEN ALINAN İSİMLER

Konya Şeker’de tohum bayiliği tartışması! Erkoyuncu'nun iki oğlu BETA'ya rakip olmuş! Konya Şeker’de tohum bayiliği tartışması! Erkoyuncu'nun iki oğlu BETA'ya rakip olmuş!

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Fatih Sarıkaya

Mali Hizmetler Daire Başkanı Ramazan Ata

İnşaat ve Emlak Hizmetleri Daire Başkanı Kurtuluş Mengüloğlu

Sosyal İşler Daire Başkanı Ünal Kaya,

İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Vedat Çatakçı