Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) eski Başkanı Hakkı Şafak Ses, sosyal medya hesabında Ulusal Beslenme Konseyi'nde TÜRKTOB'un temsil edilmemesiyle ilgili olarak ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.

Ulusal Beslenme Konseyi'nde Lokantacılar Kebapçılar Derneği ile Ziraat Odasının temsil edilmesine rağmen Tarım ve Orman Bakanlığı'nın en önemli sektör kuruluşu, gıda üretiminin en temel girdilerini sağlayan TÜRKTOB'un dikkate alınmaması ve komisyona dahil edilmemesini büyük bir çelişki olarak değerlendiren TÜRKTOB eski Başkanı Hakkı Şafak Ses, “Bunun sebebi acaba Aralık ayında yapılan TÜRKTOB kongresinde CHP'nin gölgesinde bir yönetim kurulu oluştuğu algısı mı?" diye sordu.

Seçimlerden sonra Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talep edilmesine rağmen TÜRKTOB Yönetimine randevu vermediğine de dikkat çeken Hakkı Şafak Ses, “Eğer kurulan yeni Güvenli Gıda Konseyine TÜRKTOB'un alınmamasına, Bakanlığın TÜRKTOB'un yeni yönetimine koyduğu rezerv sebep oldu ise sektöre haksızlık yapılmış olur" dedi.

Hakkı Şafak Ses, şunları kaydetti: “TÜRKTOB'un 2 CHP'li bilinen yönetim kurulu üyesine karşılık 3 MHP'li bilinen ve 2'de bürokrat kökenli üyesi bulunmakta. En azından CHP'ye olan rezervden dolayı bu bilinen iki üyenin dışında kalan yönetim kurulu üyelerinden biri yeni kurulan 'Gıda Güvenlik Konseyinde' yer almalı ve TÜRKTOB kuruluş amaçları hedefinde bir faaliyette görev üstlenmeliydi"

TARIMDANHABER