Partisinin Uşak İl Başkanlığı’nın 6’ncı Olağan İl Kongresi’nde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. 

TÜM DÜNYAYI KISIRLAŞTIRIYORLAR

“Tarım bakanları ne yapıyor?” diyerek, AKP’nin politikalarını eleştiren Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin 20 yıl önce kendi kendine yetebilen 7 tarım ülkesinden biri olduğunu şimdi ise dışa bağımlılığın arttığını ifade etti. Karamollaoğlu şöyle devam etti:

“Acilen tarıma el atılmalı, çiftçinin üzerindeki üretim maliyetleri düşürülmeli. İlaç sanayide  keza öyle, biz Türkiye’de ilaç üretmiyor sadece ambalaj yapıyoruz. Avrupa’da, ABD’de kullanılması yasak pek çok ilacı satın alıyoruz. Size çarpıcı bir örnek vereyim. Son zamanlarda doğum oranlarında düşüş meydana geldi, nüfusumuz azalıyor. Son yıllarda evlenen genç çiftlerimiz çocuk yapabilmek için hastanelere doktorlara başvurur oldu. Niye oluyor bu, dün yoktu da bugün var. Bunun nedeni yediğimiz gıda, kullandığımız ilaç. Bizi kısırlaştırıyorlar, sadece bizi değil tüm dünyayı kısırlaştırıyorlar, bunu görmek lazım.”