Gübre desteği eridi gitti! Çiftçinin hiç bir yarasına merhem olmuyor! 15 bin lira maliyete 48 lira destek! Gübre desteği eridi gitti! Çiftçinin hiç bir yarasına merhem olmuyor! 15 bin lira maliyete 48 lira destek!

Ülke hayvancılığının zor bir süreçten geçtiği bir dönemde Bakan Kirişçi, hayvancılık destekleri ile ilgili yaptığı açıklamalar, yetiştirici ve üreticinin tepkisini çekiyor. Süt, besi ve küçükbaş hayvancılıkta ciddi sorunlar yaşanırken, bu sorunlara karşı bir politika ortaya koyamayan Bakanlığın, destek kalemlerinde enflasyon oranında yapılan artışları ön plana çıkarması dikkat çekiyor.

Bakan Kirişçi, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Düve alım desteği kapsamında gebe düve destek üst limiti 20 bin liradan 40 bin liraya, 8-15 aylık damızlık boş dişi sığır destek üst limiti ise 12 bin liradan 25 bin liraya çıkarılmıştır.

Hayvanların yurt içinde doğmuş ve düve merkezlerinden temin edilmesi durumunda düve/manda başına fiyatın yüzde 50’si, diğer tedarik merkezlerinden temin edilmesi durumunda yüzde 40’ı ödenecektir"