Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçinin artan girdi maliyetleri nedeniyle yaşadığı zorlukların farkında olduklarını belirterek, "Gübre ve mazot fiyatlarının arttığının farkındayız. Bunlarla alakalı bütçemiz dışında neler yapabiliriz, kurumlarımız ve bakanlıklarımızla birlikte çalışıyoruz. Sizlere ekstra bir girdi desteği sağlayabilir miyiz, çalışıyoruz." dedi.

GÜBRE VE MAZOTA EK DESTEK YAKLAŞIK 1 AYDIR GÜNDEMDE 

Bakan Pakdemirli, bu açıklamasını Manisa'da dün yaptı. Ancak Bakanlığın gübre ve mazotta çiftçiye ek destek verilmesine yönelik yaptığı çalışma yaklaşık bir aydır gündemde. Geçtiğimiz ay Tohum Yetiştiricileri Alt Birliğinin Antalya'da yaptığı çiftçi buluşmasında bu konu gündeme gelirken, Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Başkanı Hacı Ömer Güler, gübre konusunda yaşanan sıkıntıları Bakanlığa ilettiklerini ve Bakanlığın da hem finansman hem de destek konusunda bir çalışma içinde olduklarını kendilerine ilettiğini kaydetmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MİLLETVEKİLLERİYLE GÖRÜŞMESİNDE DE GÜNDEME GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde milletvekilleri ile yaptığı toplantıda da gübre konusu gündeme gelirken, Erdoğan'ın milletvekillerine çiftçiye ek destek verileceğini belirttiği öğrenilmişti. Gelinen noktada çiftçinin ana gündemini gübre oluştururken, artan fahiş fiyatlar karşısında çiftçiye nasıl bir destek verileceğinin netleşmemesi dikkat çekiyor.