Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yumaklı, mesajında şunları kaydetti: 

​Geçmişten geleceğe uzanan tarih yolculuğumuzun en önemli dönüm noktasını oluşturan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını coşku ve gururla kutluyoruz.

Kurtuluş Savaşı, başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ecdadımızın üstün fedakârlıkları sonucunda kazanılmış görkemli bir zaferdir. Asil milletimiz, ülkemizin işgali karşısında ortak bir ruhla tek vücut olmuş, Meclisimizin açılmasıyla birlikte kurtuluşumuza ve Cumhuriyetimize uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır. 

Milletimizin yeniden dirilişinin simgesi ve tarih sahnesindeki saygın yerini yeniden alışının ifadesi olan Cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte ülkemizin önünde yeni ufuklar açılmıştır.

Bundan 100 yıl önce ağır bedeller ödenerek yokluklar içerisinde var edilen Türkiye Cumhuriyeti, maziden atiye aynı ilham ve kararlılıkla Türkiye Yüzyılı yolculuğuna başlamıştır. Geçmişten aldığımız ilhamla çalışmalarımızı sürdürüyor, tarım başta olmak üzere Türkiye’yi her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmanın çabasını veriyoruz. 

Türkiye Yüzyılı’nda gelişime açık, yenilikçi, esnek ve dirençli bir tarım sektörü oluştururken, kırsal alanların yaşam kalitesini, refah seviyesini ve cazibesini daha da artıracak, bu yüzyılı “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı” yapacağız. Bu dönemde hayata geçireceğimiz ve tarımda gelecek vizyonumuzun temel yapı taşını oluşturan planlı üretim ile sürekliliği, kayıtlılığı, verimliliği ve kaliteyi daha da artırmayı hedefliyoruz. 

Tarım, orman ve su alanlarında hayata geçireceğimiz yeni projelerimizde sürdürülebilirliği ve kaynaklarımızı etkin kullanmayı önceliyoruz. Tüm bu çalışmaları yürütürken vatanımızı korur gibi toprağımızı, suyumuzu ve ormanlarımızı korumaya, geliştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz. 

Cumhuriyetimizi kuran kahramanlarımızdan aldığımız ilham ile hep birlikte çalışacak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’yi dünyanın parlayan yıldızı yapacağız. 

Tarım Kredi’de şimdi de yağ skandalı! 2500 ton ham yağ kayıp! Tarım Kredi’de şimdi de yağ skandalı! 2500 ton ham yağ kayıp!

Bu kutlu günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyet’i bizlere miras bırakan ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 

Bu duygularla, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, aziz milletimize nice yüz akı yüzyıllar diliyorum.