Bolu Gündem internet sitesi, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ile ilgili skandal bir iddiayı gündeme getirdi.

Haberde Bolu’nun Dörtdivan ilçesinden olan Tiryaki’nin Dörtdivan, Yeniçağa ve Gerede belediyelerine ait 2’şer olmak üzere 6 ağır tonajlı kamyonlarla Dörtdivan’dan Aşağıdüğer köyündeki ailesine ait taşlı araziye hazine arazisinden alınan toprakları taşıttığı kaydedildi.

Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı! Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı!

6 ağır tonajlı kamyon için belediyelere 30 bin lira gibi komik bir ücretin ödendiğine vurgu yapılan haberde, “Bir bakan yardımcısının bölgesindeki belediyelerden parasıyla dahi olsa böyle bir hizmet alması ahlaki, adaletli veya teamüllere uygun mu?” denilerek bölge halkının tepkisi dile getirildi.

Söz konusu haber şöyle…

“Gün içinde önünden saatte 100 araç geçmeyen Dörtdivan Belediyesi parkında oturan vatandaşlar sıra dışı bir hareketlilik fark etti. İlçe merkezinden sürekli ağır tonajlı kamyonların vızır vızır geçmesinden endişelenen Dörtdivanlılar konuyu haber ihbar hattımız olan (0.347) 217 66 66 nolu watsapp hattımıza bildirdi.

Konuyu araştıran bölgedeki yazarımız Mutlu Bilge ilginç bilgilere ulaştı. Bilge sıra dışı durum hakkında, “Dörtdivan, Yeniçağa ve Gerede Belediyelerinin kamyonlarını arka arkaya Dörtdivan içinde toprak taşırken görünce bu durumun olağanüstü bir çalışma olduğunu anladık ve bu üç belediyenin hangi hayırlı iş için Dörtdivan’ın hangi menfaati için çalıştığını araştırdık. Sonuç bizi şaşırtmadı” dedi.

Gazeteci Mutlu Bilge, “Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dörtdivanlı Veysel Tiryaki’nin Aşağıdüğer Köyündeki ailesine ait tarlaya toprak taşıttırdığı kamyonlar gün boyunca ilçe merkezinden onlarca defa geçtiler. Üç belediyemize ait 6 kamyon vızır vızır hiç durmadan toprak taşıdı. İlçe merkezine 5 kilometre mesafeden hazine arazisi üzerinden aldıkları kaliteli toprağı, köyündeki taşlı tarlasına serdiren Bakan Yardımcısı Tiryaki için çalışan kamyonları ilk kez bu kadar yoğun mesai yaptığını görmek bizi duygulandırdı” ifadelerini kullandı.

6 KAMYON KARŞILIĞINDA 3 BELEDİYEYE SADECE 30 BİN LİRA VERDİ

Konuyu araştıran haber ekibimiz ise Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’nin toprak taşıma işi için Gerede, Yeniçağa ve Dörtdivan Belediyelerine 10’ar bin lira para yatırdığını öğrendi. Tiryaki bu para karşılığında her belediyeden 27 ton nakliye yapa bilen 2 kamyon ve toprak yükleme-yayma işi için 1’er iş makinası kiraladığını belirtildi. Bu bilgiler ışığında şimdi kamuoyu adına soruyoruz;

BOLU’DA BU SORULARIN CEVABI MERAK EDİLİYOR!

Bir bakan yardımcısının bölgesindeki belediyelerden parasıyla dahi böyle bir hizmet alması ahlaki, adaletli veya teamüllere uygun mu?

Her belediyeye ödenen 10 bin lira ücret gün boyunca (KDV çıkınca 8.300 lira kalıyor) şoförlü 2 yüksek tonajlı kamyon ve operatör1ü iş makinası kiralamak için yeterlimi?

Taşınan toprağın alındığı Dörtdivan-Yeniçağa bağlantı yolundaki arazi kime ait. hazineye ait bir arazi ise devlet malın taşımak ne kadar etik ve hukuki?