Konuyla ilgili olarak bir duyuru yayınlayan Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, taahhütnameye konu tarım arazilerinin ÇKS kayıtları ile ilgili itiraz sürecinin başladığını belirtti. İcmallerin Mart ayı içinde 15 gün süreyle askıda kalacağına dikkat çekilen duyuruda, icmallerin askıdan indirildikten sonra yapılacak itirazların kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Süt üreticisinin dikkatine! 2023'ün ilk çiğ süt desteği icmalleri askıya çıkmaya başladı! Süt üreticisinin dikkatine! 2023'ün ilk çiğ süt desteği icmalleri askıya çıkmaya başladı!

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru şu şekilde…

“18.11.2023 tarih ve 32373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 7. maddesinin 10. bendinde “Taahhütnameye konu arazilere ilişkin ÇKS kayıtları üretim yılının Mart ayı içerisinde on beş gün süreyle il/ilçe müdürlükleri ve muhtarlıklarda askıya çıkarılmak suretiyle ilan edilir.

HİSSEDAR VE MİRASÇILARIN SÜRESİ İÇİNDE YAPMADIKLARI İTİRAZLAR DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAK

Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise kayıtlardaki bilgiler doğru kabul edilir.

Hissedar/hissedarlar ve/veya mirasçı/mirasçılar haricinde daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmaz ve herhangi bir hak doğurmaz. Askı süresince yapılan itirazlar il/ilçe tahkim komisyonlarınca değerlendirilerek karara bağlanır." hükmü uyarınca 2024 Üretim Yılında İlimiz Merkez ve İlçelerine bağlı Köy ve Mahallelerde taahhütname ile ÇKS'ye başvuru yapan üreticilere ait liste web sayfasında yayınlanmıştır