TÜRKTOB Başkanı Savaş Akcan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bugün İzmir'de süs bitkileri üreticileri ile bir araya gelmesinden sonra verdiği müjdeleri değerlendirdi.

TÜRKTOB Başkanı Akcan, şunları kaydetti: ''Sayın Bakanımız, Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliğimiz (SÜSBİR) aracılığıyla uzun süredir talep ettiğimiz ve takibinde olduğumuz konularla ilgili iki müjde verdi. Bundan sonra ihtiyaç fazlası orman fidanlıkları özel fidanlık sahiplerine kiraya verilebilecek ve ormanlık alanlarda süs bitkilerinin yetiştirilebileceği özel orman fidanlıkları kurulmasına imkân tanınacak"

Bu kararlar süs bitkileri sektörü için devrim niteliğinde olduğunu kaydeden Akcan, "Başta Ankara'da faaliyet gösterenler olmak üzere yer sorunu yaşayan tüm üreticilerimizin sorunu çözülmüş olacak. Biz bu talebimizi yıllar önce yetkililere iletmiştik ve günümüze kadar sürekli takip ettik. Yeni dönemde bürokrasinin hızı ile konuyu Sayın Bakanımızın gündemine taşımayı başardık'' dedi.

Bu süreçte Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş ve Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Suat Yılmaz'ın çok büyük desteklerini gördüklerini ifade eden Akcan, ''Sektörümüzün hedeflerine ulaşması için kararlar hızlı alınmalı. Sayın Aktaş ve Sayın Yılmaz'a TÜRKTOB olarak tüm sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi iletiyoruz ve yoğun bir iş birliği içinde çalışıyoruz. Kendileri süs bitkileri üretim kolundaki iki önemli talebimizi hemen Sayın Bakanımıza ulaştırdılar ve Sayın Bakanımız İzmir'de süs bitkileri üreticileriyle bir araya gelerek müjdeli haberleri paylaştı. Kendilerine teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

Akcan, bu iki önemli konunun kısa zamanda hayata geçmesi ve sektörün diğer sorunlarının çözümü için TÜRKTOB, SÜSBİR ve diğer alt birliklerin her zaman olduğu gibi üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapacağını kaydetti.

TARIMDANHABER