Öz Orman-İş Sendikası’nın 4’üncü olağan genel kurulu dün Ankara’da yapıldı. Genel Kurula İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi, bürokrat, akademisyen ve 23 ülkeden gelen 50’yi aşkın sendika ve konfederasyon başkanı ve yöneticisi katıldı. 

Divan Başkanlığı'nı Hak-İş Onursal Başkanı, 24-25 ve 26. Dönem Çorum Milletvekili ve TBMM Eski İdare Amiri Salim Uslu'nun yaptığı 4. Olağan Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını takiben, Öz Orman-İş Kısa Tanıtım Filmiyle başladı. Ardından, Genel Başkan Settar Aslan, çalışma hayatının ve tarım-orman işçilerinin sorun ve beklentilerinin yanısıra, ülke ve dünya meselelerine değinen kapsamlı bir konuşma yaptı.

Daha sonra konfederasyonumuz Hak-İş'in Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu birer konuşma yaptı.

Genel Kurulun öğleden sonraki bölümünde de Azerbaycan'dan başlamak üzere, Genel Kurula katılan 23 farklı ülkeden işçi liderleri, birer kısa selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Genel Kurulda daha sonra komisyon raporları müzakere edilip oylanarak kabul edildi. Genel Yönetim Kurulunun geçmiş 4 yıllık icraatları da, tüm delegelerin ittifak oyu ile ibra edildi. Genel Kurulun son bölümünde, Genel Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelikleri ile Hak-İş Genel Kurul delegeleri için seçimler yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Genel Başkanlığa Settar Aslan ve Genel Yönetim Kurulu üyeliklerine Ali Bilgin ve Zeki Sungur Kızılkaya yeniden seçilirken Antalya Şube Başkanı Ramazan Gün ve Denizli Bölge Temsilcisi Halil Turan, Yönetim Kuruluna yeni seçilen isimler oldu.

Önceki dönemde Genel Sekreterlik görevini yürüten Bayram Ayaz ile Genel Eğitim Sekreterliği görevini yürüten Mehmet Çelik, yeni dönemde yönetime aday olmadı. Öte yandan, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Genel Kurul çalışmalarının tamamlanmasından sonra, akşamleyin de Genel Yönetim Kurulu üyeleri, şube başkanları ve bölge temsilcileri ile birlikte, Genel Kurula katılan 23 ülkeden sendikacılarla bir tanışma ve sohbet toplantısı gerçekleştirdi.