Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan’ın kullandığı lüks milyonluk makam aracı dikkat çekerken, kanunlara aykırı olmasına rağmen ailesinin kullanması için ayrıca bir araç daha tahsis edildiğinin ortaya çıkması büyük bir tepki çekti. Milli Gazete’nin haberinin ardından Genel Müdürlük lojmanına tahsis edilen ve sürekli lojmanın önünde duran Renault Megane aracın hemen geri çekilmesi, kurumdaki israf ve keyfiyeti gözler önüne serdi. 

TÜRKŞEKER’İN BORCU KATLANARAK ARTIYOR

Özelleştirme kapsamından çıkarılarak Varlık Fonu’na devredilen şeker fabrikalarının büyük bir borç batağına sürüklendiği ortaya çıkmıştı. Özelleştirme kapsamından çıkarılan 15 şeker fabrikasının bağlı bulunduğu TÜRKŞEKER’in Ekim ayı itibariyle 6.5 milyar lira borcu bulunurken, içinde bulunduğumuz kampanya döneminde de 2.5 milyar lira zarar etmesi bekleniyor. Şeker fabrikalarının ağır bir borç batağına sürüklenmesi, Türkiye’nin göz bebeği olan fabrikaların geleceği açısından kaygı verici bulunuyor. 

ARAÇ SALTANATI! 

TÜRKŞEKER, büyük bir borç batağına sürüklenirken, TÜRKŞEKER Genel Müdürü Mücahit Alkan’ın (AUDİ A8 Long) milyonluk makam aracını kullanması dikkat çekiyor. Ağır bir borca rağmen Genel Müdürün makam aracında israf ve şatafattan taviz vermemesi Türkiye’nin gözbebeği şeker fabrikaların nasıl yönetildiğini ortaya koyuyor. 

BERAT ALBAYRAK DÖNEMİNDE PASSAT KULLANIYORDU!

TÜRKŞEKER Genel Müdürü Mücahit Alkan, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde makam aracı olarak Passat marka araç kullanırken, şimdilerde AUDİ A8 Long makam aracına binmeye başlaması da anlamlı bulundu. Bilindiği üzere TÜRKŞEKER Varlık Fonuna devredilmeden önce Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlıydı. Genel Müdürün kullanacağı makam aracını da Bakanlık belirliyordu. 

KANUNLARA AYKIRI 

Alkan’ın milyonluk AUDİ A8 Long makam aracına terfi etmesi yetmiyormuş gibi bir de Ankara Şeker Fabrikası içinde bulunan özel lojmanına da kanunlara aykırı olmasına rağmen ailesi tarafından kullanılmak üzere Renault Megane aracın tahsis edilmesi, TÜRKŞEKER’deki araç israfının geldiği boyutu ortaya koymuştu.  

MİLLİ GAZETE GÜNDEME GETİRDİ ARAÇ GENEL MÜDÜR LOJMANINDAN ALINDI!

Milli Gazete’de yayınlanan ‘Şeker fabrikaları borç batağında genel müdür araç keyfinde’ başlıklı haberin ardından Mücahit Alkan’ın kaldığı Genel Müdür lojmanına tahsis edilen Renault Megane aracın buradan alındığı ortaya çıktı. 

LÜKS MAKAM ARACINININ ÜCRETİ KAMU BANKALARI TARAFINDAN MI ÖDENİYOR? 

Genel Müdür Mücahit Alkan’ın kullandığı lüks AUDİ A8 Long makam aracının ücretinin iddialara göre kamu bankaları tarafından ödendiği kaydedilirken, Genel Müdürün de lüks makam aracını çevresine böyle savunduğu belirtiliyor. Ancak lojmanına tahsis edilen Renault Megane araç TÜRKŞEKER tarafından kiralanırken, ödemesi de kurum tarafından yapılıyor.