Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Zonguldak'ta 6 yıldır görev yapan Tarım İl Müdürü görevden alındı! Uşak Tarım İl Müdürü atandı!  Zonguldak'ta 6 yıldır görev yapan Tarım İl Müdürü görevden alındı! Uşak Tarım İl Müdürü atandı! 

“İlimiz geneli ve ülke çapında 1 Eylül 2023 tarihi ile Şap Hastalığına karşı aşılama kampanyası başlamış olup 17 Kasım 2023 tarihine kadar bitirilmesi planlanmaktadır. Hayvanlarda ölüm, et ve süt gibi verim kayıpları, yavru kayıpları ve tedavi gidileri gibi önemli kayıplara sebebiyet veren Şap Hastalığına karşı tek ve koruyucu asli olan aşılamadır"

İl Müdürü Çataklı ise şunları kaydetti: ''Sonbahar Aşılama Kampanyamız Ulusal olarak başlamış olup vatandaşlarımızdan hayvanlarının aşılanması konusunda hassas olmalarını istiyorum. Köylere gelen hayvan sağlığı ekiplerine yardımcı olmaları konusunda vatandaşlarımız ve muhtarlarımızdan istirhamda bulunuyorum.

Yapılan bu çalışmanın öncelikle hayvan ve insan sağlığı açısından önemini sonra ise oluşan kayıpların bireysel ve ülkesel ekonomiye olan zararına dikkat çekmek isterim. Vatandaşlarımızın idari ve cezai yaptırıma maruz kalmadan gerekli özeni göstererek hayvanlarını aşılatmalarını rica ederim. Aşılama Kampanyamızın hayırlı olmasını dilerim"