Pakdemirli, TBMM'de gazetecilerle sohbetinde, sulamayla ilgili tüm projelerin kendileri için öncelikli olduğunu ifade ederek, "Çünkü kapsadığı alan çok büyük. İşin etki analizine önem veriyoruz. Şu ana kadar AK Parti hükümetlerinin açıkladığı henüz bitmemiş olan projelerin hepsini, bütçe imkânları ve önem sırasına göre tek tek ele alacağız. Bu süreçte bütçe dışı modellerle neler yapabileceğimize de bakacağız. Sulamayla ilgili bütün projeler bizim için öncelikli. Ekiplerimiz çalışmalara başladı. Özellikle etki analizi, fayda analizi, ekonomiye katkısı gibi faydalar üzerine yoğunlaşıyoruz. Bunlarla ilgili yetkili birimlerimiz gerekli raporları hazırlıyorlar" dedi.

Modern sulama sistemiyle önemli miktarda su tasarrufunun da sağlanacağına dikkat çeken Pakdemirli, Devlet Su İşleri'nin 2019 yılı sonuna kadar 1071 gölet ve sulama inşasını bitireceğini söyledi.

Pakdemirli, 2023 hedefleri doğrultusunda, toplam 8.5 milyon hektarlık sulanabilir alanın tamamının modern sulama teknikleriyle suya kavuşturulmasını hedeflediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede daha fazla tarım arazisini, suyla buluşması için yasal ve idari tüm tedbirleri alıyoruz. 2023 yılına kadar yeni sistemde sulama ve arazi toplulaştırma projeleri tek elden yürütülecek. Böylece birbirini tamamlayan iki uygulama hızlıca sonuçlanacak. Etkin su kullanımı için damla ve yağmurlama sulama sistemlerine sağlanan yüzde 50 hibe ve sıfır faizli kredi desteklerine devam edeceğiz."

TARIMDAN HABER