Programa Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan'da katıldı. Davulların çaldığı, oyunların oynandığı programda sürekli işçi kadrosuna geçen 375 orman işçisi uzun süre eğlendi.

settar arslan kadro

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı!

BUGÜN DÜĞÜN GÜNÜMÜZ

İşçilerin sevinçlerine ortak olmak için Sinop'ta olduklarını belirten Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, "Arkadaşlarımız yıllardır geçici mevsimlik olarak çalışmaktalardı. 9 ay 29 gün, 1 ay, 3 ay, 5 ay 29 ve çok farklı çalışma sistemleri vardı. Tabi bu çalışma düzeniyle 12 ay gelmek, çoluk çocuk geçinmek zordu.

Konuyu sayın cumhurbaşkanımıza ilettik. 06:42  Şu anda orman Genel Müdürlüğünde yaklaşık 12- 13 bine yakın arkadaşımız kadro işlemleri devam ediyo. Doğa Koruma ve Milli Parklar tamamı aldı, çünkü burada kadro fazla. Bunların tamamı kadroya geçmiş oldu.

15 Haziran’a kadar da Orman Genel Müdürlüğünde çalışanlar kadroya geçmiş olacak. Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin. Bizde işçi arkadaşlar böyle organizasyon yapıyorlar, bütün bölgelerde, iş yerlerinde. Başkanım ille gel. Bizler yetişmeye çalışıyoruz. Mutlu günlerinde beraber olalım istiyoruz. Zor günlerinde, mutlu günlerinde de beraber olalım istiyoruz. O münasebetle buraya geldik. Sizin de ifade ettiğiniz gibi bir düğün havasında geçti aslında. Bu bizim düğünümüz bugün" dedi.

Öz Orman İş Sendikası Sinop Şube Başkanı Nermin Yılmaz ise, "Kadro buluşması nedeniyle bir araya geldik. Bugün arkadaşlarımızın mutluluğunu yürekten hissediyorum. Çünkü 2007 yılı öncesinde bende onlar gibi mevsimlik çalışırken kadro almıştık. Ve o zamanki mutluluğu bugün yaşadık. Çaldırdığımız davullar o kalp atışlarını yine bize yaşattılar" diye konuştu.