Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Akpınar köyündeki ormanların kooperatif kesim alanında yaşanan usulsüzlükler orman köylüsünü çileden çıkardı. Orman köylüsü, ormanlarda yaşanan kaçak kesim başta olmak üzere usulsüzlüklerin önüne geçmek için çalmadığı kapı kalmadı ama hiç bir sonuç alamadı. Orman köylüsü, Orman Genel Müdürlüğünü göreve davet ederek, köyündeki ormanlarda kooperatif kesim alanlarında yaşanan talana dur denilmesini bekliyor. 

GİRESUN’UN YAĞLIDERE İLÇESİNE BAĞLI AKPINAR KÖYÜNDEKİ ORMANLIK ALANDA NELER OLUYOR? 

2022 yılı Eylül, Ekim, Kasım aylarında Akpınar Köyü Kooperatifine ve köy halkına ormanda ağaç kesim işleri verilmiştir. Bahsi geçen aylarda kesim çalışmaları başladı. Kooperatif Başkanı Eser Kılıç beyden orman yetkililerden çevre köylerdeki kooperatif başkanlarından edindiğim bilgiye göre kesim alanlarında kaçak ağaç kesilmeyecekti ve kesim sahasında verilen işler zamanda yapılacaktı.

Odunda tomrukta % 10, ayrıca tomrukta toplamda % 25 pirimden faydalanmak için kesim alanlarında odun tomruk ve damgalı ağaçlar kalmayacaktı. Köy İhtiyar Heyeti ve Kooperatif yönetimi bir de orman yetkilileri şartları yerine getirmeden işler bitti gibi evrak üzerinde işlem yaptırıp, bu primlerden faydalanmışlardır. Ormandaki işlerin tamamı bitmemiştir.

24 Haziran 2023 tarihinden 27 Ağustos 2023 tarihine kadar gördüklerimi çektim kaçak ve belgeseliz ağaçlardır. Akpınar köyü ormanlarımızda kaçak yollardan satılmakta bunlar devletimizin ormanlarını çalıp yiyenler haksız kazanç elde ediyorlar. 

f129f242-10cb-4850-86f0-97d5bc886ca1

Ormanda kalan kesilmiş damgalı ağaçların ve odunların bir kısmı kaçak yollardan satılmaktadır bir kısmı da çürümeye terk edilerek devlet zarara uğratılmaktadır ayrıca ormanda bırakılan tomruklar ve odunlar kaçak yollardan götürülerek satılmaktadır ve haksız kazanç elde edilmektedir.

Nisan 2023 Tarihinde kesim sahalarında gezdim gördüklerimin resimlerini çektim, kanunsuz işler yapıyor ve kaçak kesilen ağaçlarda var, ben gördüklerimi bütün orman yetkilerine ulaşabildiklerime bildirmeme rağmen yasal işlemler yapılmamıştır.

fc901a87-2a4b-4c10-89bf-4c7ececa56e4

Bölmelerde hiç bir şey yokmuş kesim alanları kapatılmıştır bende sürekli ısrarla bunun peşini bırakmamak adına tüm yetkililerden gereğini yapılmasını istiyorum.

Neden 2022 yılında kapatılması gereken kesim alanları 18 Ağustos 2023 yılında kapatılmaya çalışılıyor? Ayrıca bahsi geçen kesim sahalarında damgalı ağaç kesimi yokken neden hangi kanun ve yasaya göre bu bölmelere yeni damga yaparak üzerini kapatmaya çalışıyorlar ben asla kapatılmasını istemiyorum herkes yaptığının cezasını çeksin ben de Akpınar köyü kalkınma kooperatif üyesi olarak yazıyorum, Damgalı Ağaçların bazıları duruyor, çektiğim resimleri belgeleyebilirim.

Verilen orman kesim işlerini bitirmeden bitti gibi yapıp da sahayı gezmeden kontrol etmeden görmeden Orman Muhafaza Memurları kesim alanlarını nasıl ve hangi şartlarda ne gibi dümenler döndürüp teslim almışlardır.

Bu usulsüz yanlış işleri yapanlar kaçak ağaç kesenler kaçakçılık yapanlar hakkında Sayın Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürleri tüm yetkililer ve Sayın Cumhuriyet savcılarının gerekli işlemin ve soruşturmanın başlatılmasını tahkikat yapılmasını istiyorum"

Orman Genel Müdürlüğü fidan üretmeye hız kesmeden devam ediyor! Orman Genel Müdürlüğü fidan üretmeye hız kesmeden devam ediyor!

ce2745d4-2330-4fba-a6b8-24cca50dc8a3