Yem bitkisi destekleme başvuruları başladı! Destekleme başvurusu ne zaman yapılmalı? Yem bitkisi destekleme başvuruları başladı! Destekleme başvurusu ne zaman yapılmalı?

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, düve alım desteği başvuruları ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Memiş, Nevşihir'de düve alım desteğine 93 yetiştiricinin başvurduğunu belirterek, asil listenin ardından yedek listenin de tamamına hibeden yararlanma hakkı verildiğini açıkladı. 

YURT İÇİNDE DOĞMUŞ VE DÜVE MERKEZLERİNDEN TEMİN EDİLEN DÜVEYE YÜZDE 50 HİBE VERİLECEK

Memiş, açıklamasında şunları kaydetti: "​01.12.2022-27.01.2023 tarihlerinde ilimizde düve alım desteğine 93 yetiştiricimiz başvurmuştu. Asil listenin ardından 27.07.2023 tarihinde Yedek listenin tamamına da hibeden yararlanma hakkı verildiğini söyledi. Bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen yerlerden temin edilirse bedelin yüzde 40'ı, yurt içinde doğmuş ve düve merkezlerinden temin edilenlere ise yüzde 50'si kadar destek ödemesi yapılacak.

DESTEK SAHİPLERİNİN 25 ARALIK'A KADAR EVRAKLARI İLE İL/İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURMASI GEREKİYOR

Desteklemeden yararlanma hakkını kaybetmek istemeyen yetiştiricilerimizin, Nevşehir İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden detaylı bilgiyi alarak, 25.12.2023 tarihine kadar satın alınacak damızlık gebe düve/manda ve damızlık boş dişi sığır/mandaların teknik ve sağlık şartnamesine uygun olarak hayvanlarını temin ederek gerekli belgeleri Nevşehir İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor" 

Ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanması ve sağlıklı hayvansal üretim için, yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla damızlık düve alımına verilen desteklerde İlimiz Nevşehir'de yedek listenin tamamının hak kazandığı açıklandı.

yaptığı açıklamada; 01.12.2022-27.01.2023 tarihlerinde İlimizde düve alım desteğine 93 yetiştiricimiz başvurmuştu. Asil listenin ardından 27.07.2023 tarihinde Yedek listenin tamamına da hibeden yararlanma hakkı verildiğini söyledi. Bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen yerlerden temin edilirse bedelin yüzde 40'ı, yurt içinde doğmuş ve düve merkezlerinden temin edilenlere ise yüzde 50'si kadar destek ödemesi yapılacak.

Desteklemeden yararlanma hakkını kaybetmek istemeyen yetiştiricilerimizin, Nevşehir İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden detaylı bilgiyi alarak, 25.12.2023 tarihine kadar satın alınacak damızlık gebe düve/manda ve damızlık boş dişi sığır/mandaların teknik ve sağlık şartnamesine uygun olarak hayvanlarını temin ederek gerekli belgeleri Nevşehir İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiğini belirtti.