Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürü Emine Sever, çiftçi kurslarıyla ilgili olarak şunları kaydetti: 

"2019 yılı itibariyle, Tepebaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce,Nafiye–Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği ile iki adet çiftçi kursu düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürümüz Dr. Emine SEVER, düzenlenen kurslarla ilgili yaptığı açıklamada;

Tepebaşı İlçe Müdürlüğümüzce, 15.02.2019 tarihinde başlayan ve 88 saat olarak düzenlenen “Meyve Ağaçlarında Aşılama” kursunda 55 üreticimize, meyve yetiştiriciliği, meyve hastalık ve zararlıları, dikim, toprak hazırlığı, gübreleme, budama ve aşılama konularında, 21.03.2019 tarihinde başlayan ve 124 saat olarak düzenlenen Sebze Yetiştiriciliği kursunda ise fide yetiştiriciliği, dikim, yetiştirme teknikleri, hastalık ve zararlı konularında 38 üretici olmak üzere toplam 93 üreticimize eğitim verildiğini belirtti. 

Düzenlenen iki kurs sonucunda 93 üreticimize sertifika verildiğini belirten İl Müdürümüz Dr. Emine SEVER, Sağlıklı gıdaya ulaşabilmenin ilk koşulunun tekniğine uygun üretimle mümkün olduğunu ve bu anlamda üreticilerimize ücretsiz olarak düzenlenen çiftçi kurslarının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Düzenlenen kurslarda hem teorik ve hem de uygulamalı olarak verilen eğitimler sayesinde, üreticilerimizin ve yetiştiricilerimizin bilgi ve becerilerinin üst düzeye çıkarılmasına imkân tanındığını ifade eden İl Müdürümüz SEVER, Üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda çiftçi kurslarının düzenlenmeye devam edileceğini belirtti.  

Söz konusu kurslarda emeği geçen tüm personele ve katılan üreticilerimize teşekkür eden SEVER, düzenlenen eğitimlerin İlimiz ve Ülkemiz tarımı için hayırlı olmasını temenni etti.