TİGEM'de, TMO Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Genel Müdür Vekili Ayhan Karayama ile Genel Müdür Yardımcıları tarafından karşılan Taşan, TİGEM'e atanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştiren Taşan, çalışacağı ekiple tek tek tanıştı.

Ülke tarımının temel direklerinden biri olan TİGEM'e Genel Müdür olarak atanmanın kendisine yüklediği sorumluluğun farkında olduğunu ifade eden Taşan, eğitimci olarak başladığı ve uzun yıllar devam eden yöneticilik kariyerinin ardından bu göreve kendisinin layık görülmesi dolayısıyla başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik olmak üzere tüm idarecilerin kendisine duyduğu güvene layık olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

TAKIM ÇALIŞMASINA ÖNEM VERİRİM

Bakanlığın taşra ve ilçe teşkilatlarında uzun yıllar çalıştıktan sonra 8 yıl TEDGEM Genel Müdürlüğü yaptığını ve şimdi de TİGEM'de çalışma imkanı doğduğunu söyleyen Taşan, şunları kaydetti: “TİGEM ülkemizin en köklü kuruluşlarından biri. Burada çok birikimli, tecrübeli arkadaşlarımız var. Her kurum kendine has özelliklere sahiptir. Ben takım çalışmasına çok önem veren bir arkadaşınızım. Ben de sizin enerjinize enerji, ahenginize ahenk katmak amacındayım. Bizlere geçmişi hep hayırla yad etmek öğretildi. Sayın Karayama ve Sayın Bilden gibi geçmişteki tüm idareciler, kendilerine verilen imkanlar doğrultusunda bu kuruma önemli hizmetlerde bulunmuşlar. Çevresinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bu zor günleri güçlü bir şekilde atlatmaya çalışan ülkemizde herkes bireysel olarak sorumluluk hissetmeli. Hep birlikte, bu kurumun daha da ileriye taşınması için ne yapmak gerekiyorsa el birliği ile başaracağımıza inanıyorum"

LOKOMOTİF GÖREVİ ÜSTLENMEYE ÇALIŞACAĞIM

Atandığı göreve layık olabilmenin önemine işaret eden Taşan, “Atandığımız göreve layık olabilmek bizler için çok önemli. Bizlere verilen her görev, ömrümüzde birer küçük ömürdür. Süresini bilemeyiz ama bu ömrü nasıl tamamladığımız, sonunda hayırla, sevgi ve saygı ile anılabilmek önemli. O yüzden zaman, hepimiz için en kıymetli nimet. Ben de TİGEM'de geçireceğim süre boyunca vereceğimiz hizmetlerde lokomotif görevi üstlenmeye çalışacağım" şeklinde konuştu.

BERABER ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Taşan'ın ardından söz alan Ayhan Karayama, kendisini daima TİGEM'in bir parçası olarak hissedeceğini söyledikten sonra, “TİGEM'e 4,5 yıl önce atandığımda zaten kurulu bir düzen ve verimli bir çalışma anlayışı vardı. Ben de elimden geldiğince verimli olmaya, güzel işler yapmaya gayret gösterdim. Genel Müdür Yardımcılığım ve Genel Müdür Vekilliğim süresince beraber çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma kapım her zaman açıktır. Benim bir hakkım varsa hepsine helal olsun, kendileri de bana haklarını helal etsinler. TMO zaten TİGEM ile çok yakın çalışan bir kurum, o yüzden beraber çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra yeni görevler için dile getirilen karşılıklı başarı dileklerinin ardından Taşan, TMO Genel Müdürü Ayhan Karayama'yı yeni görev yeri olan TMO'ya uğurladı.