Yeni Söke Gazetesi'nden İsmail Eravcı'nın haberine göre, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Söke Ovası'nda yaklaşık 300 bin dekar pamuk ekili alana verilen mazot-gübre destekleri ile ilgili hakediş listelerinin henüz askıya çıkmadığını dile getirdi.

ZAMAN ALEYHİMİZE İŞLİYOR

Mustafa Tanyeri, 2023 yılı mazot-gübre destekleri ödemesi için devlet dekar başına 366 TL destek verdiğini hatırlatarak "Söke Ovası için bu rakam yaklaşık 109 milyon TL civarında bir desteklemeye tekabül ediyor. Eğer bu para üretici tarlaya girmeden önce ödenirse rahat bir nefes alırız. Daha fazla kredi için banka banka koşturmayız. İşin en kötü yanı ise sürekli olarak mazota zam gelmesidir.

ÇİFTÇİ MAZOT DESTEĞİNİ ALMADAN HER GÜN ZAM GELİYOR!

Geçtiğimiz günlerde gelen son zam ile birlikte mazotun litre fiyatı 45 TL'ye yükseldi. Ocak ayında bu rakam 40 TL idi. Biz henüz daha gübre mazot desteklerimizi almadık. Bir an önce gübre mazot destekleri ödenirse biz de gübre ve mazotumuzu temin ederiz.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan 694 milyon liralık tarımsal destek ödemesi açıklaması! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan 694 milyon liralık tarımsal destek ödemesi açıklaması!

Gübre mazot destekleri ödenmediği her gün bizim aleyhimize işliyor. Çünkü sürekli olarak zam geliyor. Mazotun mart ayında 50 TL'leri göreceği söylentisi de var. Bu da bizi endişelendiriyor. Eğer bu destekler hemen ödenirse biz de mazot ucuzken mazot ve gübre ihtiyacımızı temin etmiş oluruz" dedi.

FARK ÖDEMELERİNİ DE BEKLİYORUZ

Devletin pamuğa fark ödemesi olarak 1.60 kuruş destek ödemesi belirlediğine dikkat çeken Mustafa Tanyeri, "Bir an önce sadece gübre mazot destekleri de değil, prim olarak bilinen fark ödemelerinin de yapılmasını istiyoruz. Bu arada 160 kuruşluk prim destek miktarı gözden geçirilmelidir. En az bu rakam 5 TL olarak revize edilmelidir. Biz bununla ilgili tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlık düzeyinde ödemelerin bir an önce yapılmasını istiyoruz" dedi.