Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, mazot gübre desteğinin bundan böyle çiftçiye nakit olarak verilmeyeceğini açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin bu açıklaması, mazot gübre desteğini kredi olarak kullanmayan çiftçilerin 31 Mart 2023’de desteklerin nasıl yatırılacağına yönelik soru işaretlerini de ortadan kaldırdı.

2022 yılı tarımsal destekler kararnamesinde erkene çekilen mazot gübre desteği ödemelerinden yararlanmak istemeyen çiftçilerin durumları ile ilgili bir netlik yok iken, bu durum kafa karışıklığına neden olmuştu. Bu kafa karışıklığı, mazot gübre desteğini kredi olarak kullanmak istemeyen çiftçilerin, 31 Mart 2023’de ayni olarak değil nakit olarak kullanabileceği beklentisi oluşturmuştu.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ BUNDAN BÖYLE NAKİT OLARAK ÖDENMEYECEK

Kirişçi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumda mazot gübre desteklerinin bundan böyle çiftçilere nakit olarak verilmeyeceğini, Ziraat Bankası kartlarına yükleneceğini belirtti.

Mazot gübre desteği ödenmeden eriyor! Çiftçi dört gözle gübre mazot desteğini bekliyor! Mazot gübre desteği ödenmeden eriyor! Çiftçi dört gözle gübre mazot desteğini bekliyor!

BAKANLIK YETKİLİLERİ 2023 MART'I DA KAPSIYOR

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, Bakan Kirişçi’nin bu açıklamasının mazot gübre desteğinin ayni olarak ödenmesinin sadece erkene alınan desteklerini değil gününde yani 31 Mart 2023’te ödenecek destekleri de kapsadığı belirttirilerek, çiftçilere 2023 Mart ayını beklemeden mazot gübre desteklerini almaları tavsiyesinde bulunuldu.