TARIMDAN HABER ÖZEL / Antalya'nın önemli ilçelerinden olan Manavgat'ın ekonomisi turizm ve tarıma dayanıyor. Manavgat, önemli bir tarımsal üretim havzası olsada her türlü ürüne destek verilmiyor. Bundan dolayı Manavgat havzasında desteklenen ürünler büyük önem taşıyor. 

MANAVGAT'TA SOĞAN, KURU FASULYE VE NOHUTA DESTEK VERİLMİYOR

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün Manavgat havzasında 2023 yılında desteklenecek ürünler listesine bakıldığında, Manavgat’ta kuru fasulye, nohut ve soğana destek verilmiyor.

MANAVGAT'TA ÇİFTÇİ HANGİ ÜRÜNÜ EKERSE DESTEK ALACAK?

Antalya’nın önemli ilçelerinden olan Manavgat’ta çiftçi hangi ürünü ekerse, mazot-gübre desteği, sertifikalı tohumluk kullanım desteği, fark ödemesi desteği ve alan bazlı gelir desteği alacak?

MANAVGAT'TA 7 ÜRÜN DESTEK KAPSAMINDA BULUNUYOR

1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları... 1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları...

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün 2023 yılı havza bazlı destekleme modeline göre Manavgat’ta, 7 ürün destek kapsamında bulunuyor. Bu ürünler sırasıyla şöyle… Arpa, buğday, mısır (dane), pamuk (kütlü), yem bitkileri, zeytin-zeytinyağı…

Bu ürünlerin dışında çiftçi diyelim ki soğan, nohut veya kuru fasulye ekimi yaptı ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen hiçbir destekten yararlanamayacak.