Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında  yüzde 50 destekli 400 dekar alana ekimi yapılacak 5 ton nohut ve Yağlı Tohumlu Bitki Yetiştiriciliği projesi çerçevesinde yüzde 75 destekli 300 dekar alana ekimi yapılacak 150 kilogram yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı

Çiftçiler tarım il/ilçe müdürlüklerine müracaat edebilecek! İcmaller dün askıya çıktı! Çiftçiler tarım il/ilçe müdürlüklerine müracaat edebilecek! İcmaller dün askıya çıktı!

kutahyanin-emet-ilcesinde-ciftcilere-tarim-ve-orman-bakanligi-ve-kutah

Kütahya'nın Emet ilçesinde çiftçilere Emet Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından 5 ton nohut ve 150 kilogram yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Tohum dağıtım törenine Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı S. Sami Demirsöz, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünlü, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alper Kızılçay ile tohum töreninde çiftçilerle bir araya geldi .

Törende İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alper Kızılçay tarafından nohut ve ayçiçeği yetiştiriciliğinin önemimden ve zorluklarından bahsedildi bilgi verildi.

Töreninde konuşan Emet kaymakamı  Hasan Çiçek, “Dağıtımını yaptığımız nohut ve ayçiçeği tohumlarının üreticilerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, bereketli ve bol kazançlı ürünler diliyorum. Ayrıca, tohumların temininde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

Etkinlik sonunda, ayçiçeği ve nohut tohumlarını teslim alan çiftçiler, Kaymakam Hasan Çiçek’e, İl Özel İdaresine ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne, destek ve yardımlarından dolayı teşekkür ettiler.