Ankara Tarım Orman İl Müdürlüğü ekiplerince, başta tatlı imalathaneleri olmak üzere, gıda işletmelerini kapsayan denetimlerde hijyen koşulları, çalışanların ve kılık kıyafetlerinin temizliği, iş yerlerinin mevzuata uygunluğu incelendi. Ürünlerden analiz için numune alan yetkililer, üzerinde yazılı tarihler net okunmayan ve uygun koşullarda saklanmayan yumurtalara da el koydu.

"EKSİKLİKLERİNİ GİDERMEYENLERE CEZA UYGULANDI"

İl genelinde gıda denetimleri yıl başından bu yana sürüyor. Söz konusu tarihten itibaren Ankara'da 45 bine yakın denetim gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu denetimlerde 4 binin üzerinde olumsuzluk tespit edildi. İşletmelerin bir kısmına eksikliklerin giderilmesi için süre verildi. Eksikliklerini gidermeyen yaklaşık 600 gıda işletmesine de gerekli idari para cezaları uygulandı. Tatlıların imalatında kullanılan fıstık ve ceviz gibi ürünlerde taklit ve tağşiş olup olmadığını belirlemek amacıyla alınan numuneler analiz edilecek ve çıkacak sonuçlara göre işletmelere dair gerekli değerlendirmeler yapılacak.

"DENETİMLERE BAYRAMDA DA DEVAM EDİLECEK"

Bayram boyunca denetimler nöbetçi ekipler tarafından devam edecek. Gıda denetimleri Ankara'da 200'ün üzerinde ekiple eş zamanlı olarak yapılıyor. Tüketiciler gıda ürünleriyle ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmaları durumunda Tarım ve Orman Bakanlığının "Alo 174 Gıda Hattı"nı arayabilecekler.