Gaziantep Valiliği, kente kuduz hayvan taşındığına ilişkin iddialara yanıt verdi. Valilik, kente Şanlıurfa’dan kuduz hayvan nakledildiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya hesapları üzerinden Şanlıurfa'dan Gaziantep'e kuduz hayvan getirtildiğine ilişkin iddiaların yer aldığı paylaşımların yapıldığı belirtildi. Valilik, bu paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Açıklamada, "Bahse konu nakil işlemleri, hayvan derneklerince bakım ve sahiplenme amacıyla kontrollü olarak zaman zaman yapılan rutin işlemlerden olup gelişmeler, Valiliğimizin ilgili birimleri tarafından titizlikle takip edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

TKDK’de geçici görevlendirme krizi! Depremzede personel intihar etti kurum Başkanı kararı savundu! TKDK’de geçici görevlendirme krizi! Depremzede personel intihar etti kurum Başkanı kararı savundu!

ANKARA VALİLİĞİ KABUL ETTİ

Aynı durum, başkent Ankara'da da yaşandı. Ankara Valiliği konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: 

"Hastalık taşıyan köpeklerin ilimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, Valiliğimizce, kolluk kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız."