Konya İlinde gerçekleştirilen keklik salımı, Türkiye'nin hububat üretiminin çoğunluğunun gerçekleştirildiği bu bölgede, biyolojik mücadele amacıyla gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç ve diğer yetkililerin de katılımıyla gerçekleştirilen programda, çiftçiler ve öğrenciler de bilgilendirildi.

Keklik popülasyonunun arttırılması için en uygun şehir Konya 

Konya'nın %10 büyük bir oranda buğday ve %15 arpa üretimini gerçekleştiren il olarak Türkiye'de ilk sıralarda yer alması, keklik popülasyonunun arttırılması için uygun bir ortam oluşturuyor. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu, 500 adet Kınalı Keklik doğal ortamlarına salındı.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği genel kurulu yapıldı! Bülent Tunç yeniden başkan seçildi! Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği genel kurulu yapıldı! Bülent Tunç yeniden başkan seçildi!

Bir çok yetkili isim programa iştirak etti

Program Akören, Bozkır, Hadim, Taşkent ve Ahırlı ilçelerinde gerçekleştirildi ve beş ayrı noktaya doğaya salınan kekliklerin korunması, çoğalmaları ve avlanmamaları konusunda çiftçilere bilgilendirme yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç, Bozkır Kaymakamı Tolga TURAN, Ahırlı Kaymakamı Alperen Celepci, Ahırlı Belediye Başkanı İsa AKGÜL, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı gibi birçok yetkili de programda yer aldı.

Türkiye'nin hububat üretiminde önemli bir yere sahip olan Konya İli, biyolojik mücadele amacıyla gerçekleştirilen keklik salım programı ile doğal alanlarda keklik popülasyonunu arttırmayı hedefliyor.