Tarımdanhaber.com’un  kaynaklardan edindği bilgilere göre  Kars’ın Sussuz ilçesinde  katı gübre dağıtma römorku ve tek silaj biçme makinasının günlük kiralama ücretleri 350 Türk Lirası olacak.

Sussuz ilçesinde çiftçi genellikle arpa,buğday,yulaf,patates ve kavulca ürünlerini yetiştiriyor.

Bolu'da çiftçiyi kahreden olay! Balya yapılmayı bekleyen buğday sapları yandı Bolu'da çiftçiyi kahreden olay! Balya yapılmayı bekleyen buğday sapları yandı

Bölgede Çiftçi Kayıt Sistemi’ne(ÇKS) kayıtlı 1921 çiftçi bulunmakta. Sussuz ilçesindeki ekimlik silaj alanın 2000 DAA(dekar) olduğu belirtildi.

Katı gübre dağıtma römorkunun taşıma hacmi 5 ton olarak belirtildi

Bölgedeki personel eksikliğinden ötürü teknik eleman açığını köy hizmetleri birliği yani kaymakamlık üstlenecek.

KARS TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNÜN YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMA ;

" Doğru Tarım Tekniklerinin ve Doğru Tarım Teknolojilerinin Yaygınlaştırılması Projesi "kapsamında % 100 DAP destekli 3 adet Katı Gübre Dağıtma Römorku, 1 adet Tek Sıralı Silaj Biçme Makinası İl Müdürümüz İbrahim ALTINTAŞ, İl Müdür Yardımcımız Mehmet ULUMAN, Susuz İlçe Tarım ve Orman Müdürü Volkan KORKMAZ ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Uğurhan KARADAĞ'ın katılımıyla Susuz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne kazandırılmıştır. Çiftçilerimize hayırlı olması dileklerimizle.

IMG_2391

Silaj Biçme makinası nedir ?

Silaj makinası, silaj yapılmak üzere namlu haline getirilmiş yeşil yemleri toplayarak kıyan veya biçilmemiş yeşil yem bitkilerini biçen, parçalayan ve üfleyerek bir araca dolduran kendi yürür veya traktörle kullanılan makinadır.

Katı gübre dağıtma römorku nedir ?

Elibol Katı Gübre Dağıtma Römorku, organik madde içeriği zengin hayvan gübresinin tarla yüzeyine homojen bir şekilde dağıtılmasını sağlamaktadır. Dik helezon sistemi sayesinde gübre daha geniş alana daha homojen bir şekilde dağıtılmaktadır. ve mekaniğin mükemmel uyumu ön plana çıkmaktadır.