Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Onikişubat İlçesi'ne bağlı Cüceli Mahallesi'nde, incirde zararlı olan Kanlı Balsıra (Ceroplastes rusci) ile mücadele etmek amacıyla pilot uygulama başlattı. 2022 üretim sezonunda başlayan bu uygulama, başarılı bir şekilde gerçekleştirildi ve 2023 üretim sezonunda da devam ediyor.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan 694 milyon liralık tarımsal destek ödemesi açıklaması! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan 694 milyon liralık tarımsal destek ödemesi açıklaması!

 227 incir üreticisine destek

Çalışma kapsamında, bölgenin incir üretiminde önde gelen Fatmalı, Önsen ve Kurtlar Mahalleleri dahil olmak üzere tüm alanlar mücadele çalışmalarına dahil edildi. Bu doğrultuda, bölgedeki 227 incir üreticisine, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen Bitki Koruma Ürünleri %100 hibeli olarak dağıtıldı.

Bu çerçevede, Onikişubat İlçesine bağlı Fatmalı Mahallesinde, Kahramanmaraş  Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Onikişubat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü birlikte organize edilen bir etkinlik gerçekleşti. Proje hakkında bilgiler veren Onikişubat İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Kıraç, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan Küçükönder ile birlikte, zararlı ile mücadele teknik detayları hakkında bilgilendirme yapıldı. Tarım üreticilerinin toplu olarak yapacakları mücadelenin önemine dikkat çekildi.

Bu çalışma, bölgedeki incir üreticilerinin gelirlerinin artması ve bu sektörün daha verimli bir hale gelmesi amacıyla gerçekleştiriliyor. İncir üretimi, bölgenin önemli geçim kaynaklarından biri olmasının yanı sıra, ülke genelinde de önemli bir tarım ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple, zararlı mücadelesi gibi konularda yapılan çalışmalar, hem bölge ekonomisine hem de ülke tarımına büyük fayda sağlıyor.