Ankara'nın Haymana ilçesinde yapılan Öz Orman-İş Sendikası Temsilciler Eğitim Semineri'nin 8. Grup açılışında konuşan Genel Başkan Settar Aslan, orman teşkilatında çalışan geçici işçilerin, Türkiye'de kadroya alınmayı en fazla hak eden işçiler olduğunu bildirdi. Taşeron işçilerinin kadroya alınması konusunda Hükümet ve bürokrasi kanadından farklı sesler geldiğini hatırlatan Genel Başkan Settar Aslan, şöyle devam etti:

BAŞBAKAN'IN KADRO SÖZÜNÜ YERE DÜŞÜRÜYORLAR

“Sayın Başbakan geçen yıl taşeron işçileri ve geçici işçilerimiz için bir söz verdi. Maliye bürokrasisi, Sayın Başbakan'ın kadro sözünü yere düşürüyor. Eğer Maliye bürokrasisinin açıklamalarına bakarsak, kanun bugün çıksa bile 11 ay sonra kadro verilmesi mümkün. Ayrıca, istifa edip de geleceksin diyorlar. Yani kıdem tazminatından vazgeç, sıfır kilometre olarak gel… Mevcut aldığın asgari ücretle geleceksin, zam da yapmayacağız diyorlar. Devlet taşerona verirken cömert, işçiye gelince cimri… Bu, Maliye bürokrasisi kafasıdır. Tekeden süt çıkarma anlayışıdır. Taşeronun kâr payı nerede? Maliye'nin cebinde. KDV nerede? Maliye'nin cebinde. Devlet, tüccar mantığıyla hareket edemez."

ORMAN İŞÇİLERİMİZİN KADRO MESELESİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

720 bin taşeron işçisi yanında; Orman Teşkilatı, Demiryolları, Karayolları, Çay-Kur ve Şeker Fabrikaları başta olmak üzere, kamudaki 25 bin geçici işçinin de kadro beklediğini hatırlatan Settar Aslan, milletvekili dokunulmazlıkları, Yeni Anayasa ve diğer bazı siyasî konulardan dolayı TBMM gündeminin çok yoğun olduğunu, bu yüzden kadro meselesinin hayata geçirilmesinin gecikebileceğini de kaydederek, “Ne olursa olsun, biz orman işçilerimizin kadro meselesinin peşini bırakmayacağız, sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.