Besicilerden ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan'a; 'İstifa edin gidin' tepkisi! Besicilerden ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan'a; 'İstifa edin gidin' tepkisi!

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ahmet Kocaağa ile Birlik Yönetim Kurulu üyesi Halil Kalpak ile muhasip üye Erdal Köpüklü’nün yasalara aykırı olmasına rağmen birliğin kurduğu şirket yönetiminde görev almaları ve Başkan Yardımcısı Erman Hara’nın da üyeliğinin geçersizliği ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığının kapsamlı bir rapor hazırladığı ve konuyla ilgili İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen’e de talimat verildiği kaydediliyor.

İzmir’de Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile ilgili Bakanlığa yetiştiricilerden yoğun bir şikâyet geldiği ve Bakanlık müfettişlerinin kapsamlı bir soruşturma yaptığı ifade ediliyor. 

BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ KAPSAMLI BİR RAPOR HAZIRLADI

Soruşturma sonucu kapsamlı bir rapor hazırlanırken, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine 27 Nisan’da İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen başkanlığında kayyum heyeti atanmıştı. Benzer bir kararında Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği hakkında da alındığı vurgulanıyor.

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne, kayyum atanmasıyla ilgili kararın Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi alındığı ancak seçim sonrasına bırakıldığı belirtiliyor.

Kaynak: YERELGÜÇ/DİLEK ACAR GÜLEÇ