Yeni Garaj civarında 15 bin metre karelik alana kurulan Seydişehir Hububat ve Ticaret Borsası'nın açılış töreninde, Belediye Başkanı Mehmet Tutal çiftçilerin rahat bir şekilde malını getirip, değerine satacağını söyledi.

Açılışa Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Askerlik Şube Başkanı Fırat Ekinci, İlçe Emniyet müdürü Erkan Aydoğan, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel, STK örgüt temsilcileri ve davetliler katıldı.

KÖYLÜMÜZ ÜRÜNÜNÜ DEĞERİNDEN SATACAK

Seçim beyannamesinde vaat ettiği projeleri bir bir hayata geçirdiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Projelerimizde Hububat ve Ticaret Borsası vardı. Köylülerimizin rahatlıkla mallarını getirebilecekleri değerini hububat binasında ölçtürüp tarttırıp esnafa satabileceklerini söylemiştik. Mayıs'ın 7'sinde temelini attık. 17 Temmuzda ilk etap olan 5 merkezin inşaatını tamamladık ve harman döneminde çiftçilerimizin hizmetine açtık. Kısa bir süre sonra diğer 5 etabı da tamamladıktan sonra bugün itibari ile projemiz tamamlandı. Yaklaşık 3 milyon TL değerinde olan bir proje Seydişehir'in hizmetine kazandırıldı." Dedi.

Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ise konuşmasında, Seydişehir'de tarımla uğraşanlar için bu tür projeler çok önemli olduğunu belirterek, “Ürünümüzün değer kazanması çok önemli. Bu projelerin il düzeyindeki ilçelerde olması gerekir. Bu tür tesislerde ilerde daha güzel çalışmalar olacak. Bu güzel memlekette çalışmaktan gururluyum ve bu güzel projeye imzasını atan Sayın Belediye Başkanıma teşekkür ederim." Dedi.

Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel'in açılış duasının ardından açılış kurdelesi törene katılan protokol üyeleri tarafından kesilerek katılan misafirlere ikramda bulunuldu.