İki buçuk yıl önce Fakıbaba tarafından görevden alınan eski TAGEM Genel Müdürü Nevzat Birişik’in mahkeme kararı ile görevine tekrar geri döndüğü ortaya çıktı. Birişik’in eski görevine yeniden başlatılmasıyla ilgili Personel Genel Müdürlüğünün yazısı Cuma günü tevdi edilirken, Pazartesi günü görev değişikliğinin yapılacağı öğrenildi. 

CUMA GÜNÜ GÖREVE BAŞLAMAK İSTEDİ  

Birişik’in aslında Cuma günü görevi teslim almak istediği ancak mesai bitimine yetişmediği için görev değişikliğinin Pazartesi gününe kaldığı da gelen kulis bilgileri arasında. Birişik’in TAGEM Genel Müdürlüğüne geri dönmesiyle birlikte iki yıldır bu görevi yürüten Özkan Kayacan'ın görevi sona erecek. 

GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRÜ OLMAK İSTEMİŞTİ 

Diğer yandan Birişik, geçtiğimiz aylarda Gıda ve Kontrol Genel Müdürü olmak için kulis faaliyetleri yürütmüştü. Ancak bu kulis faaliyetlerinden bir sonuç çıkmamıştı.

SKANDAL KİTAPLA GÜNDEME GELMİŞTİ 

Birişik’in geçmişte her iki bakan döneminde göreve atanması ve görevden alınması olay olmuştu. Nevzat Birişik’in Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bastırılan skandal bir kitapla ismi gündeme gelirken, görevden alınmasında da Fakıbaba ile yaşadığı dolmuş hattı tartışması gündem olmuştu.