Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin ve Yönetim kurulunun başlatmış olduğu Üreticimizin Masrafı Düşsün Üretimi Artsın projesi, üreticilerden büyük ilgi görüyor.

Proje kapsamında Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, ilk planda üç firma ile kuru pancar küspesi ve yem aracılık sözleşmesi imzaladı. Merkez Birliği'nin 300 bin üyesi bulunurken, bu proje kapsamında yem firmaları ile toplu alım sözleşmesi imzalanarak süt üreticisinin yemi piyasa fiyatlarına göre daha uygun fiyattan temin etmesi amaçlanıyor. Önümüzdeki süreçte aracılık sözleşmesi imzalanan firma sayısının artması beklenirken, projesinin yaygınlaşmasıyla birlikte üreticinin piyasa şartlarına teslim olmasının da önünü geçilmesi bekleniyor. 

ARACILIK SÖZLEŞMESİ İMZALANAN FİRMALAR

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, Samancı Gıda Tarım Hayvancılık ve Ürünleri Ltd.Şti ile kuru pancar küspesi (aracılık sözleşmesi), Tekirdağ Birlik Yem Sanayii ve Ticaret A.Ş ile yem (satış sözleşmesi) ve İbrahim TOKSOYLU/Çiftçiler Birliği ile yem (aracılık sözleşmesi) imzalandı. 

Aracılıkk sözleşmesi imzalanan firmalarla üye süt birliklerine uygun fiyattan direk yem satışı yapılabilecek.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, başlatılan projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ülke hayvancılığın daha sürdürülebilir hale gelmesi için Merkez Birliği olarak üzerlerine düşen ne görev varsa yapacaklarını belirterek, süt üreticilerinin bu indirimli yem satışlarından ve imkanlardan yararlanmaları için Süt Birliklerine başvurmaları gerektiğini kaydetti. Keskin, yapılan bu sözleşmenin, memlekete, üreticilere, sektöre ve Merkez Birliğine hayırlı olması temennisinde bulundu.