Airport Haber'e göre, Türk vatandaşlarının tahliyesi için gerçekleştirilen operasyonlar sırasında skandal bir olay meydana gelmişti. Karantinaya götürülen vatandaşların bulunduğu otobüs durdurularak bir kişi sivil araçla karantinadan kaçırılmaya çalışılmıştı. Yaşanan bu skandaldan dolayı İstanbul Havalimanı Mülki İdare amiri İsmail Şanlı görevden alındı. 

Paris-İstanbul seferiyle Türkiye'ye getirilen vatandaşlar karantinaya götürülürken bir kadının otobüsten indirilmesiyle patlak veren olayların faturası İstanbul Havalimanı Mülki İdare amirine kesildi.

Havalimanının açılışından bu yana görevi yürüten Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı, görevden alındı.

YERİNE HAKYEMEZ ATANDI

İstanbul Havalimanı İşletmeicisi İGA'ya ait sivil bir araçla durdurularak otobüsten indirilen şahsın yaşadığı olayın sorumlusu olarak görevden alınan Şanlı'nın yerine Hakan Hakyemez atandı. Son olarak İçişleri Bakanlığı'nda Mülkiye Müfettişi olarak görev yapan Hakan Hakyemez'in geçtiğimiz yılın Kasım ayında birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseldiği öğrenildi.

KKTC SİVİL HAVACILIK DAİRESİ MÜDÜRÜNÜN KIZI ÇIKTI

Öte yanda karantinaya götürülenler arasından polis gözetiminde indirilen kişinin KKTC Sivil Havacılık Dairesi Genel Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı Güzide Sofi olduğu ortaya çıkmıştı. Güzide Sofi'nin Fransa'nın başkenti Paris'te eğitim gördüğü bilgisine ulaşılmıştı.

YAPILAN İHALE İPTAL EDİLEREK HAYVANLAR DOĞRUDAN ALIM YÖNTEMİYLE ALINMIŞTI 

Öte yandan İsmail Şanlı'nın TİGEM Genel Müdürü olduğu dönemde genç çiftçi projesinde doğrudan alım yöntemiyle hayvan temini yapılan firmalara yönelik Ardahan İl Jandarma Komutanlığı tarafından genç çiftçi projesini suistimal etme, vatandaşları dolandırmak ve devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle büyük bir operasyon yapılmıştı. Firma sahipleri uzun bir süre gözaltında tutulurken, soruşturmalar hala devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişleri de genç çiftçi projesindeki yolsuzluk iddialarına yönelik soruşturmalarını hala devam ettirirken, TİGEM Genel Müdürlüğü söz konusu firmaların teminatlarını irat kaydetti.

2018 yılında Şanlı döneminde genç çiftçi projesinde hayvan temin işi yapılan bir ihale iptal edilerek doğrudan alım yöntemiyle daha yüksek fiyattan bu firmalara verilmesi dikkat çekmişti. Genç çiftçi projesindeki usulsüzlüklere yönelik Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının ve Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişlerinin soruşturmasının devam ettiği bir sürede Şanlı, İstanbul Vali Yardımcılığı görevine atanmıştı.