COVİD -19 salgının önlemek amacıyla 18 Mart 2020 tarihinde Vali Yardımcısı Hakkı Ünal başkanlığında toplanan il Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu ikinci bir emre kadar ilimizde faaliyet gösteren Acıpayam Belediyesi, Çivril Belediyesi,Tavas Belediyesi Canlı Hayvan Pazarları ile Denizli Ticaret  Borsası Canlı Hayvan Pazarının kapatılmasına karar vermişti.

İlimiz hayvancılığını gelişmiş ülkeler seviyesinde tutmak, bulaşıcı hayvan hastalıklarına karşı korumak, hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalıklarla mücadele etmek ve özellikle ülkemize de bulaşan COVİD-19 salgını nedeniyle Koronovirüs Bilim Kurulu ‘nun önerileri doğrultusunda alınan sıkı tedbirlerle hastalığın ülkemizde yayılımı önemli ölçüde engellenebilmiştir. İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu yaptığı değerlendirmeler neticesinde kapatılan Canlı Hayvan Satış yerlerinin 1  Haziran 2020 tarihinden itibaren açılmasını uygun görmüştür. Ancak Hayvan Satış Yerlerinin faaliyeti süresince COVİD-19 pandemisi önlemleri kapsamında aşağıdaki tedbirlerin alınması önemlidir.

1-Hayvan satış yerlerine girişte maske takılması zorunludur.

2-Giriş ve çıkışların tek noktadan farklı kapılardan olması, giriş ve çıkışlarda dezenfeksiyon işlemlerinin  titizlikle yapılmalıdır.

3-Hayvan pazarlarına giriş yapan vatandaşların vücut ısılarının temassız şekilde ölçülmelidir.

4-Giriş ve çıkış yerleri başta olmak üzere, pazarların muhtelif yerlerinde el dezenfaktanları bulundurulacaktır,

5-Hayvan pazarlarındaki tuvalet ve lavaboların temiz tutularak, sıvı sabun, peçete, otomatik kurulama makinası gibi malzemelerin yeterli miktarlarda bulundurulacaktır,

6- Pazar içerisinde fiziki temastan kaçınılması (pazarlıkta el sıkma vb.) sosyal mesafenin korunması,

7- Sosyal mesafeyi etkileyecek kalabalıkların olması durumunda görevlilerin gerekli müdahaleyi yapmaları,

8- Hayvan pazarında görevli Resmi Veteriner Hekimlerin bulundukları yerlere vatandaşların girişlerinin yasaklanması,

9- Görevli Veteriner Hekimler ile vatandaşların temasını önlemek için evrak alış-verişlerinin yapıldığı bölümün şeffaf bariyerli olacaktır.