Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi(KDAKP), gençlere yönelik yeni bir faaliyet başlatıldı. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmak isteyen 10 genç girişimciye 5 günlük bir eğitim programı verilcek.

Doğrudan gençlere yönelik bir faaliyet olan ve gençlerin ana gelir kaynağı olarak tarım ve hayvancılık alanındaki girişimlerinin desteklenmesini amaçlayan program çerçevesinde, 18-40 yaşlarında Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği yapmak isteyen toplam 10 genç girişimciye 5 gün boyunca eğitim verilecek.

Gençlere finansal okuryazarlık, proje hazırlama, pazar analizi, iş planı hazırlama ve teorik eğitimleri verilecek

Program kapsamında gençlere finansal okuryazarlık, proje hazırlama, pazar analizi, iş planı hazırlama ve teorik eğitimler verilecek. Eğitim sonunda gençler, işletme ziyareti yaparak uygulamalı bilgiler edinecekler.

296 Bin TL'ye kadar hibe desteği

Programı tamamlayan Genç Girişimciler, 296 bin TL'ye kadar hibe desteği alabilecekler.

Canlı hayvan nakilleri için eğitim düzenlendi! Canlı hayvan nakilleri için eğitim düzenlendi!

Programa başvuru yapmaya hak kazanan gençler, %70 oranında hibe desteği alabilecek

KDAK Projesi 2023 yılı Genç Çiftçi Hibe Programına başvuru yapmaya hak kazanan gençler, %70 oranında hibe desteği alabilecekler. Genç girişimciler ise iş planlarına bağlı olarak %30 oranındaki katkılarını, ayni veya nakdi şekilde yapma imkanı bulacaklar. Toplamda 296 bin TL'ye kadar hibe desteği alabilecek olan genç girişimciler, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi ile desteklenerek hayallerindeki işletmeyi kurabilecekler