Öz Orman-İş Sendikası, geçici orman işçilerinin çalışma süresinin 4 ay daha uzatılarak 9 ay 29 güne tamamlanması için Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan beklenilen resmî vizelerin geldiğini duyurdu.

Öz Orman-İş Sendikası, geçici işçilerin çalışma süresinin 4 ay daha uzatılması için yoğun bir trafik yürütmüştü. Bu kapsamda, Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, OGM ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokrasisi ve siyasiler nezdinde çeşitli girişimlerde bulunmuş ve süre uzatımının gerekliliğini anlatmıştı. Ayrıca meseleyi, gazete ve televizyonlar kanalıyla kamuoyu gündemine taşımıştı.

Aslan, 10 Temmuz 2019'daki Hak-İş Genel Kuruluna onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kongre salonunda görüşerek, sorunu bir kez daha dile getirmiş ve meselenin aciliyetini anlatan bir bilgi notunu kendisine takdim etmişti. Hak-İş Genel Kurulunda kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan da, beklenilen müjdeyi oradan vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan beklenilen, geçici işçilerin çalışma sürelerinin 4 ay daha uzatılmasına dair resmî yazı, 1 Ağustos 2019'da Orman Genel Müdürlüğü'ne ulaştı.

Genel Başkan Settar Aslan, süre uzatımı konusunda duyarlılığını esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başta olmak üzere, emeği geçen siyasetçi ve bürokratlara teşekkür ederek, "Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da tüm geçici orman işçilerimiz 9 ay 29 gün istihdam edilecektir. Üyelerimize ve ailelerine hayırlı olsun." dedi.