Zor günler geçiren yetiştiriciler haftalardır buzağı destekleriyle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığından gelecek müjdeli haberi bekliyor. 2018 yılına ait 2’nci dönem buzağı destekleri zamanında ödenmemesine rağmen Bakanlığın da konuyla ilgili bir açıklama yapmaması belirsizliğe neden oldu. Bu belirsizlikten dolayı da yetiştiricinin son haftalarda öncelikli gündem konusunu buzağı destek ödemeleri oluşturmaya başlamıştı. 

Yetiştiriciler, tarım il, ilçe müdürlüklerini her gün ararken, yetkililerde konuyla ilgili net bir cevap verememenin sıkıntısını yaşıyordu. Yoğun telefon trafiğinden dolayı tarım il, ilçe müdürlükleri de bunalmış durumda. 

BUZAĞI DESTEĞİ YETİŞTİRİCİ İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

Buzağı destek ödemeleri hayvancılık destekleri içinde önemli bir kalemi oluştururken, yetiştirici buradan alacağı destekle bir ihtiyacını karşılayacak. Özellikle kredi borçlarını ödeyemeyen yetiştiriciler kredi borçlarının bir kısmını ödeyebilmek için buzağı desteklerine umut bağlamış durumdalar. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINDAN TALİMAT GELDİ 

Buzağı destekleriyle ilgili olarak aylar sonra nihayet somut bir adım atıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığından buzağı destek ödemelerine ilişkin ödeneğin hazır olduğu ve ödemelerle ilgili çalışmaların başlatılabileceği bildirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı da ödemelerle ilgili çalışmaları başlatırken, destek ödemelerinin 24 Ocak’ta ödenmesi bekleniyor.