Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da yaptığı toplu açılış töreninde üzüm hasadı yapan üreticilerin merakla beklediği kuru üzüm taban fiyatını açıkladı.

Manisa’daki programı kapsamında üzüm bağına da giden Erdoğan, üzüm alım fiyatının kilogramının 27 lira olarak belirlendiğini ifade ederek, “Biz çiftçi kardeşlerimizi mağdur, mahrum etmeyiz. Geçen yıl bu 13 liraydı değil mi? Bu yıl da cumhurbaşkanınız bütün arkadaşlarımızla değerlendirmeleri yaptık. Fiyat olarak hem güçlü devlet hem güçlü çiftçi olarak fiyatımızı 27 lira olarak belirledik” dedi.

“Nasıl iyi oldu mu? Bereketli mi?” sorularını miting alanındakilere yönelten Erdoğan, “Elhamdülillah. Sizin bu bereketiniz var ya, sizin bu samimiyetiniz bu ihlasınız var ya… İnşallah üzümlerdeki bereketi de artıracaktır” diye sözlerini sürdürdü.

ÇİFTÇİ SEN 39,50, İYİ PARTİ İSE 35,60 TL ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Çiftçiler Sendikası (Çiftçi-Sen) 2022 yılı çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının 39,50 lira olmasını talep etmişti. İYİ Parti ise Manisa’da yaptığı açıklamayla taban fiyatın 35,60 TL olması çağrısında bulunmuştu.