Türkiye'nin gıda ve et ithalatını yapıyor olmasının ortada bir sorun olduğunun işareti olduğunu ifade eden Erdoğan, Milli Tarım Projesi ile bu sorunların çözümü konusunda önemli bir adım atılmış olacağını vurguladı. Yeni destekleme modeli ile plansız üretime son verileceğini de kaydeden Erdoğan, “Hayvancılıkta belirlenen teşvik modeli ile ithalatın önüne geçileceğine inanıyorum" dedi.

DOMATES VE BİBER FİYATLARI KONUŞULDUĞUNDA BENİM AĞRIMA GİDİYOR

Türkiye'nin enflasyon hedeflerine ulaşamamasının en önemli nedenlerinden birisinin gıda fiyatları olduğunu belirten Erdoğan, “Enflasyon rakamları açıklandığında, domates, biber bahsedildiğinde ağrıma gidiyor. Bu topraklar bu kadar bereketli olacak ama biz hala enflasyon açıklandığında domates, biberde sıkıntı yaşayacağız. Bu olmaz. Bunu aşacağız. Ve bizim sebzede çeşitlerleri artırmamız gerekiyor. 19 sebze çeşidi nedir? Bunu artıracağız. Meyve çeşitlerimizi de artırmamız lazım"

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE KOMPOZT GÜBRE ÇAĞRISI

Azotlu gübre ile toprakların mahvedildiğini de vurgulayan Erdoğan, çöp atıklarının gübre yapımında kullanılabileceğini söyledi. Büyükşehir Belediyelerine de çağrıda bulunan Erdoğan, “30 büyükşehir belediyesi kompozt gübre ile çalışsa, büyük nimet elde ederiz. Kendimiz üretiriz. Çöp atıklarını kompozt gübreye çevirip gübrelemede rahatlıkla kullanabiliriz. Kimyevi azotun tehdidinden gıdaları kurtarabiliriz" dedi.

ÇİFTÇİLİK VE ÇOBANLIK PEYGAMBER MESLEĞİ

Çiftçilik ve çobanlığın Peygamber mesleği olduğunu dile getiren Erdoğan, “Peygamber mesleği olan çiftçi ve çobanlığı teknolojinin tüm imkanları ve teşviklerle en iyi duruma getirmek mecburundayız" diye konuştu.