AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, adını ve unvanının, kendi yanlışına, kendi basiretsizliğine alet etmeye kalkışanlarla ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Son dönemde bazı kamu kurumlarında özellikle yaygınlaşan 'Cumhurbaşkanımız böyle istiyor' veya 'Külliye böyle istiyor' şeklindeki söylemlere karşı rahatsızlığını ortaya koyan Erdoğan, “Hiçbir bakanlıkta, hiçbir kurumda, hiçbir teşkilatımızda, şahsımın adı kullanılarak herhangi bir sürecin tıkanmasına, kurallar-kaideler dışında iş yapılmasına rıza gösteremem. Bu benim en yakınım da olsa, lütfen bizzat ben bir bakanımı veya bir bürokratı aramıyorsam, babamın oğlu olsa kapıdan geri koysun” dedi.

Erdoğan, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

'YILLARCA BÜROKRATİK OLİGARŞİYLE MÜCADELE ETTİK'

“Biz yıllarca bürokratik oligarşiyle mücadele ettik, ama şimdi şahsım üzerinden yeni bir bürokratik oligarşi inşa etmeye çalışmaları asla kabul edilebilir bir durum değildir” vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamaları yaptı: “Hiçbir bakanlıkta, hiçbir kurumda, hiçbir teşkilatımızda şahsımın adı kullanılarak herhangi bir sürecin tıkanmasına, kurallar-kaideler dışında iş yapılmasına rıza gösteremem.

Bu benim en yakınım da olsa, lütfen bizzat ben bir bakanımı veya bir bürokratı aramıyorsam, babamın oğlu olsa kapıdan geri koysun. Tüm bakan arkadaşlarıma şu 15 yıllık süre içerisinde her zaman bunu söylemişimdir; adımı kullanarak sizlere kim geliyorsa, lütfen eğer benden bir telefon almıyorsanız, bana sorun ve bunu teyit etmiyorsam, bu insanları lütfen gönderin. Ne demek adımı kullanmak? Bu bir defa bizim adabımıza, bizim edebimize, bizim siyaset etme anlayışımıza temeliyle terstir. Onlar kolaycılıktır ve bunu yapanlar, açık söylüyorum; hepsi sahtekârdır, dolandırıcıdır, bunlara yol vermeyin.”

Adını ve unvanını, kendi yanlışına, kendi basiretsizliğine alet etmeye kalkışan hiç kimseyi affedemeyeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tarz davranışların, TBMM, AK Parti ve Cumhurbaşkanlığındaki özel kalem görevlileri aracılığıyla kendisine iletilmesini istedi.

TARIMDAN HABER