Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin tartışmalı seçimleri 9 Aralık'ta yenilendi. 3 adayın yarıştığı genel kurulda bin 378 üye oy kullandı. Geçerli bin 363 oyun 788'ini alan Osman Türkman seçimleri kazandı. 2'nci sıradaki aday 475, 3'üncü sıradaki aday da 100 oy aldı.

Yapılan seçimin ardından yeni Başkan seçilen Osman Türkman, yaptığı açıklamada, kimsenin kaybetmediğini, birliğe üye olan 5 bin yetiştiricinin kazandığını belirterek, “Çoban kardeşlerimin sorunlarını sıkıntılarını biliyorum, ülkemizde tarım ve hayvancılık her geçen gün azalırken birlik başkanı olarak sessiz kalmayıp sorunları dile getireceğiz. Birliğimize, Gaziantep'imize ve ülkemize hayırlı hizmetler yapmak için çalışacağız.

Üyelerimize, yönetim kurulumuza, seçimin yapılmasında görev alan Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çalışanlarına, İl Müdür Yrd. Mustafa İlmeç'e, seçimin güvenliğini üst düzeyde sağlayan Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne ve çalışanlarına ayrıca seçimin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için ilgili birimlere gerekli talimatları veren Gaziantep Valimiz Sayın Davut Gül'e teşekkür ederim'' dedi.

TARIMDANHABER