Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği ve Tarım Bilgi Sistemi doğrultusunda 2019 Yılı Tarımsal Desteklemelerinden (Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi, Yem Bitkileri Destekleme Ödemesi, Hububat-Baklagil Fark Ödemesi Desteği, Sertifikalı Tohum ve Fidan Desteği, v.s) faydalanmak isteyen çiftçilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi güncellemelerini 30.06.2019 tarihine kadar İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen yapmaları gerekmektedir.

Bu tarihten sonra yapılacak olan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Güncelleme işlemlerinde çiftçilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemine kaydettirecekleri parsellerinin üretim bilgilerini doğru olarak doldurmaları ve müracaat dosyalarını tam ve eksiksiz olarak teslim etmeleri gerekmektedir. 

Ayrıca, Çiftçi Kayıt Sistemi müracaatlarını müteakip Tebliğ ve Genelgeler kapsamında çiftçilerimiz istedikleri destekleme ödemeleri için (Hububat-Baklagil Fark Ödemesi Desteği, Sertifikalı Tohum ve Fidan Desteği, Yem Bitkileri Destekleme Ödemesi, v.s) İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine istenilen belgelerle birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir."