Çiftçiler tarım il/ilçe müdürlüklerine müracaat edebilecek! İcmaller dün askıya çıktı! Çiftçiler tarım il/ilçe müdürlüklerine müracaat edebilecek! İcmaller dün askıya çıktı!

Kastamonu ili  2023 Yılı 1. Hibe programı kapsamında çiftçiye %70'i hibe olmak üzere ödeme  alanı açılacak.  Bu hibe programı ile Kastamonu  bölgesinde bulunan yetiştiricilerin üretim sezonunu uzatarak pazara sürekli ürün çıkarmalarını sağlanması ve birim alandan elde edilen geliri arttırarak küçük ölçekli çiftçilerin refah ve direncini yükseltmek hedefleniyor.

sera ilan

Kastamonu Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yapmış olduğu duyuru ;

KASTAMONU İLİ 2023 YILI 1. HİBE PROGRAMI

SERA KURULMU (250 m2) HİBE ÇAĞRISI İLANI 

 

Başvuru Başlangıcı     : 15.03.2023 Saat: 08:30

Başvuru Bitişi              : 07.04.2023 Saat: 17:30

Tarım ve Orman Bakanlığı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 250 msera kurulumuna hibe desteği sağlanacaktır. Bu hibe programı ile Kastamonu ili proje bölgesinde bulunan yetiştiricilerin üretim sezonunu uzatarak pazara sürekli ürün çıkarmalarını sağlamak ve birim alandan elde edilen geliri arttırarak küçük ölçekli çiftçilerin refah ve direncini yükseltmek hedeflenmektedir. Başvurusu sonucunda desteklemeye hak kazanan yatırımcılara teknik şartnamenin içeriğine uygun maliyetlerin (KDV hariç) % 70'i oranında hibe ödemesi yapılacaktır. Kalan % 30'luk yararlanıcı katkısı ve KDV ödemeleri yararlanıcılar tarafından karşılanacaktır.