Mazot gübre desteği icmalleri yayınlanmaya devam ediyor! Bir ilde daha yayınlandı! Mazot gübre desteği icmalleri yayınlanmaya devam ediyor! Bir ilde daha yayınlandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında yapılan çalışmalara ara verilmiyor.

Projenin yüzde 75'inin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılandığını vurgulayan Harmancık Kaymakamı Esma Atasever, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Programa katılan Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ise Harmancık ilçesinde aspir üretiminin markalaşmasını amaçladıklarını söyledi.

Tohum dağıtımında konuşma yapan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, aspir bitkisinin; kuru ve kıraç şartlara dayanıklı, tuzluluğa toleranslı kaliteli yağ miktarıyla hem yem hem de yağ sektöründe potansiyel hammadde olarak kullanılabilen önemli bir yağ bitkisi olduğunu söyledi.

ASPİRİN BÖLGEMİZDE YAYGINLAŞMASINI İSTİYORUZ

İl Müdürü Acar, Harmancık ve Orhaneli'de devam eden mevcut aspir yetiştiriciliğinin çeşitlenmesi ve verimin artırılması için geliştirilmiş çeşitleri üreticilerle buluşturduklarını ifade etti. Aspir bitkisinin ülkemizin bitkisel yağ ihtiyacını karşılaması bakımından da özellikle son yıllarda önem kazandığını belirten Acar: ''Toplamda 98 üreticiye 9 bin 225 kg aspir tohumu dağıtacağız. Aspir, doymuş yağ oranının düşük, doymamış yağ oranının yüksek olması nedeniyle kaliteli yağa sahiptir. Aspir, hububatla çok fazla rekabete girmediği için bölgemizde yaygınlaşmasını istediğimiz bir bitki. Bu memleketimiz ve ilçemiz için faydalı bir proje. İnşallah projeye uygun olarak ilçede aspir ekim oranları da artar.'' şeklinde konuştu.